null Beeld

Daar loopt het water je van in de mond: gevlochten Nutella-brood

In de categorie 'verdraaid lekker' dit heerlijke Nutella-brood. De truc zit ’m in het strak oprollen van het deeg.

Online redactie Libelle

Dit heb je nodig voor 1 gevlochten Nutella-brood:

  • 1 pak witbroodmix
  • 225 ml melk
  • 75 g boter
  • 25 g suiker
  • 1 ei
  • bloem om mee te bestuiven
  • 100 g Nutella
  • Extra: plasticfolie, bakplaat, bakpapier

Zeef de broodmix boven een beslagkom. Verwarm de melk tot lauw in een steelpan en voeg samen met de boter, suiker en het ei toe aan de meel. Mix in ± 5 minuten met deeghaken tot een samenhangend elastisch deeg.

Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg 30 minuten rijzen. Kneed het gerezen deeg goed door en rol het uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een vierkante lap van een 0,5 cm dikte. Besmeer de deeglap met Nutella, maar laat 1 cm van de randen vrij.

Rol het deeg met de Nutella zo strak mogelijk op. Snijd de rol met een scherp mes over de lengte doormidden, maar laat het uiteinde aan elkaar zitten. Draai de helften nu om elkaar heen en laat de snijvlakken met Nutella daarbij naar boven liggen.

Leg het vlechtbrood op een bakplaat bekleed met bakpapier. Dek het losjes af met plasticfolie en laat nogmaals 45 minuten rijzen.

Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C. Bak het brood in 45 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven. Laat afkoelen en bestrooi eventueel met een beetje cacao en poedersuiker.

Bereidingstijd: ± 15 min. Oventijd: ± 45 min. Wachten: ± 2 uur.

Receptuur: Eke Mariën. Fotografie: Eric van Lokven. Styling & productie: Cyn Ferdinandus.

null Beeld

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden