null Beeld

Dag donkere kringen!

VrouwOnline.nl

Het laat meteen een spoor achter. Letterlijk... je kunt namelijk last krijgen van donkere kringen onder je ogen. Daar wil je natuurlijk van af! Wij vertellen je hoe.

Waarom juist daar?

De huid rond en onder de ogen is veel dunner dan de rest van je gezicht. Vandaar dat vermoeidheid zich daar als eerste aftekent. Maar ook ouderdomstekenen zijn daar vaak als eerste zichtbaar (denk maar aan de bekende kraaienpootjes). Donkere kringen of wallen kunnen overigens ook het gevolg zijn van een slechte doorbloeding, medicijnen, ziekte of opbouw van afvalstoffen.

Ze kunnen echter ook erfelijk zijn. De huid rond de ogen is zo dun dat de aders dicht onder het oppervlak liggen en de huid een blauwzwarte tint krijgt. Als de bloedvaten lekken, kan er een ernstigere, zelfs permanente verkleuring optreden.

Oplossingen:

Oogcrème

Gebruik vanaf je dertigste zowel 's ochtends als 's avonds een oogcrème. Breng deze alleen langs de rand van de oogkas aan (direct onder het oog). Klop het in de huid en probeer niet aan de huid te trekken.

Camouflage

Donkere kringen kunnen ook met een camouflagestift verdoezeld worden. Probeer eens Touche Eclat van Yves Saint Laurent: dat is een hele goede.

Chemische peeling

Kringen kunnen ook permanent lichter worden gemaakt door een chemische peeling. Dat is overigens een zeer pijnlijke behandeling, dus je moet het er echt voor over hebben!

Eerder verschenen op VrouwOnline

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden