null Beeld

Dagboek Koen 03: “Ik wil een man van mijn woord zijn”

Koen zit volledig klem, met aan de ene kant Maud die nu weet dat hij een andere vrouw zwanger heeft gemaakt, en aan de andere kant Lotte die niet meer zonder hem lijkt te kunnen.

Lees ook het Dagboek van Maud.

Maud kent dus nu mijn geheim! Ik weet niet wat ik had verwacht. Dat de wereld zou ontploffen, ze me als een hysterica aan zou vallen, of dat ik zelf zou bezwijken aan een hartaanval. Maar in plaats daarvan komt onze dochter binnen en moeten we allebei een toneelstukje opvoeren. Nou, ik kan best een beetje acteren, maar zo goed niet. Daarbij blijft mijn telefoon maar trillen in mijn zak met berichten van Lot. Het schiet me even door mijn kop dat de echte hysterica niet thuis zit, maar op de boot.

Maar goed, ik had Lot tenslotte beloofd om elke dag langs te komen en ik wil een man van mijn woord zijn. Bovendien wil ik het niet op mijn geweten hebben dat ze het kind – ons kind – in haar buik vermoord omdat ik me niet aan mijn woord heb gehouden. Dus sta ik op een bepaald moment toch op met de mededeling dat ik iets vergeten ben op de boot. Maud die nu weet wat dit feitelijk betekent, kijkt me rustig aan en zegt: “kijk uit het kan glad zijn op straat.” Het gekke is dat Mauds kalmte, en ook de aanwezigheid van Rosa, maken dat ik liever thuis zou blijven. Ik heb zelfs de neiging om ze beiden te omhelzen, maar ik doe het niet.

Op de boot van Lot brandt geen licht. Zou ze er wel zijn? De deur zit echter niet op slot en ik kan zo naar binnenlopen. Ik vind haar opgekruld op bed. Als ik naast haar ga zitten en haar zacht aanstoot wordt ze met een schok wakker en kijkt me versuft aan. Ik denk meteen dat er weer iets aan de hand is dat ze hier zo in donker ligt, maar om haar mond verschijnt een glimlach, “hee kanjer, ben je er eindelijk.” Ze trekt me naar zicht toe en begint me te zoenen. “Hmm knoflook gegeten?” zegt ze plagerig. Daarna knoopt ze zonder scrupules mijn broek los en schuift met haar hand in mijn boxershort. Mijn lijf reageert onmiddellijk. Zoals een verslaafde die de drugs of de alcohol al kan ruiken, zo kan ik mezelf niet meer inhouden zodra ze me beetpakt terwijl ze met haar tong langs mijn hals gaat.

Na de onstuimige vrijpartij schenkt Lot een glas wijn voor me in. Zelf neemt ze water. We proosten op de liefde, waarna we elkaar nog een keer beminnen. Dan val ik in slaap.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden