null Beeld

Dagboek Koen 07: “Stel: Lot is helemaal niet zwanger en ik heb me dat alleen maar laten wijsmaken”

Maud wil met Koen praten…

Ik dacht dat Maud wilde dat ik thuiskwam omdat er een opening was om het uit te praten, maar ze wilde alleen weten waar Lot woont om haar te ontmoeten. Maarten moest lachen toen ik met hangende pootjes terugkwam: “Dan ken jij vrouwen nog niet,” zei hij. “Die gaan het echt niet na drie weken goedmaken.”

Het kwartje valt wel vaker laat bij mij. Zoals dat ik nu pas doorheb dat ik totaal terug ben bij af. Nadat ik in die crisis zat door mijn onverwerkte verleden dacht ik dat ik het licht had gezien. Dat ik voortaan dichter bij mijn gevoel zat en daardoor nooit meer “vervreemd” zou raken van mezelf. Maar het lijkt alsof ik nu alleen maar verder weg ben gedreven van wie ik dacht te zijn. Ook heb ik veel te laat ingegrepen toen Babs bij ons in huis woonde en het totaal mis ging tussen Maud en mij.

Tuurlijk had ik dat ergens wel door maar tegen de tijd dat ik dat aan mezelf toegaf was het te laat. Met Lot, hetzelfde verhaal. Ik had nog niet door dat ik verliefd aan het worden was, toen zij dat allang wist en daar misbruik van maakte. Ik verwarde haar geestelijke instabiliteit met spontaniteit. Toeval met berekening. Feit met fictie. Het kwam eigenlijk doordat ik Maarten was tegengekomen in de supermarkt. “Dat mens is eerder magerder geworden dan dikker,” zei hij tegen me. “Weet je zeker dat ze zwanger is?”

Natuurlijk ga je ervan vanuit dat mensen de waarheid spreken, maar dit was een soort wake-up-call. Stel: Lot is helemaal niet zwanger en ik heb me dat alleen maar laten wijsmaken? Dan ben ik niet de bruut die zij van mij wil maken, door weg te lopen bij een zieke vrouw. Maar hoe kan ze haar misselijkheid hebben gefaked? Het is waar dat ik in al die weken – maanden zelfs – haar buik niet heb zien groeien. Hoewel ze soms haar platte buikje pontificaal naar voren stak en zei: “Kijk dan hoe dik ik al ben.” Ook deed ze steeds of haar borsten enorm gegroeid waren en ze haar oude bh’s niet meer paste. Terwijl me was opgevallen dat ze daarna pushups droeg.

Ik probeer Maud te bellen om haar te waarschuwen. Maar Maud neemt niet op. Hopelijk heeft Maud zoveel ervaring met zwangere vrouwen dat ze weet wanneer het fake is.

Lees ook het Dagboek van Maud.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden