null Beeld

Dagboek Koen 08: “Maud, ik denk dat Lot niet echt zwanger is. Ze doet alsof”

Koen twijfelt plotseling of Lot wel echt zwanger is.

Eindelijk neemt Maud de telefoon op. “Wat?” is het eerste wat ik hoor.

“Maud, ik denk dat Lot niet echt zwanger is. Ze doet alsof.”

Er klinkt een cynische lach van Maud. “Probeer je je er op deze manier uit te kletsen, Koen?”

“Nee, nee, maar achteraf gezien denk ik…”

“Ze is wel degelijk zwanger Koen. Jammer voor jou.” Daarna hangt ze bot op. Ik blijf wat versuft met de telefoon in mijn hand zitten.

Maarten tegenover me grijst. “Maud gelooft je niet?”

“Niet echt.”

“Het is nogal een rollercoaster voor haar. Wij mannen kunnen sneller schakelen.”

“Hou nou eens op met die 'wij mannen' opmerkingen. Als Maud denkt dat Lot zwanger is, dan is ze zwanger. Maud is verloskundige.”

Maarten kijkt me met opgetrokken wenkbrauwen aan. “Zeg ik ben niet van de tegenpartij of zo. Wijntje?”

“Nee ik hoef ff niet.”

Als ik me met een smoes terugtrek in mijn slaapkamer zegt Maarten: “Ik probeer alleen maar te helpen hier, hè. En mijn onderbuikgevoel zegt dat dit niet klopt. Als ze dan al zwanger is, is het in elk geval niet van jou.”

Ik krijg zijn opmerking niet meer uit mijn hoofd. Verdomme, stel dat hij gelijk heeft. Misschien is ze in die paar weken na onze onenightstand zwanger geraakt, maar zag ze die partner niet zitten en heeft mij toen gebeld. Dat zou ook stroken met het feit dat ze zo lang een platte buik heeft gehouden. Ze zou nu al zo’n zes maanden moeten zijn. Als ik wat plaatjes opzoek van zes maanden zwangere vrouwen dan kan ik me bijna niet voorstellen dat Lot al zover is. Ik zou haar moeten zien om er zeker van te zijn. Dan krijg ik een idee. Ik bel naar verloskundige praktijk waar ik wel eens foldertjes van zag liggen op de boot. Nonchalant zeg ik dat ik de vriend van Lot ben en ik heb de vraag of de misselijkheid minder wordt nu ze zes maanden is.

De verloskundige zegt dat ze geen informatie mag geven over hun patiënten. Ik speel begripvol, en zeg dat ik het wel met Lot zelf bespreek maar dat ik haar zo graag een beetje hoop wilde geven. Nu klinkt de vrouw ineens een stuk aardiger. “Het is lastig, maar voor mensen met HG is vaak het enige licht in de tunnel de bevalling.”

Ik bedank haar en wil al ophangen als ze zegt: “Ik zie trouwens dat uw vriendin nog maar vijf maanden is in plaats van zes. Dus dat wordt nog even doorbijten. Maar ze mag me altijd bellen."

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden