null Beeld

Dagboek Koen 12: “Nu ik haar nooit zie, kan ik me steeds beter ontspannen”

Koen gaat elke dag bij Babs langs op aanraden van zijn online coach. Ondertussen woont hij nog steeds in een hotelkamer.

Weet je wat raar is? Als je een tijdje op een rotplek zit, went dat gek genoeg ook. Eerst dacht ik: ik houd het nog geen week uit in dit aftandse hotel. Ik zocht naar een goedkope huurwoning, maar nu vind ik het eigenlijk wel prima. Ik babbel met de receptioniste. Drink zo nu en dan een glas wijn met de manager. Hoef gelukkig niet meer te luisteren naar hitsige hotelgasten nadat ik daarover had geklaagd, en krijg elke dag redelijk goed eten voor mijn deur gezet. En nu de terrassen weer open mogen, heb ik nog een prima voortuin ook. Mijn coach had gelijk; routine werkt het beste om er weer bovenop te komen.

Aanvragen voor zeiluitjes

Na mijn dagelijkse ochtendbezoekjes aan Babs, waar ik nog elke dag met evenveel enthousiasme word ontvangen - ook door het personeel, valt me op - ga ik naar de boot. De aanvragen voor zeiluitjes stromen binnen. En hoewel het nog steeds niet helemaal duidelijk is wat wel of niet mag tegen die tijd, ik zet iedereen in de agenda: families die iets te vieren hebben, vrienden die een jubileumweekend hebben, jongeren die door hun ouders met mij mee op reis worden gestuurd in plaats van de zuipfeesten in het buitenland. Etc.

De meest tijdrovende aanvragen zijn die van vriendinnengroepen die tot in detail vragen wat er allemaal aan boord aanwezig is en me aan hun appgroep toevoegen. Daarin discussiëren ze eindeloos over de boodschappen die er gekocht moeten worden, wie welke taak heeft, welke activiteiten ze op Vlieland willen gaan doen, wie wie ophaalt, etc. Eerst wilde ik me meteen afmelden maar mijn goeroe raadde me aan om wel in die appgroep te blijven. Volgens hem kan ik daarin heel goed zien hoe het hoofd van een vrouw werkt. Ik zei dat ik prima weet hoe een vrouwenhoofd werkt. Daarop zei hij: ‘Als je dat zo goed weet, zou jij nu niet in je eentje zitten.’ Lik op stuk.

Beter ontspannen

Ik ben veel op de boot om alles voor te bereiden. Een tijd heb ik de haven gemeden, omdat ik bang was dat ik Lot tegen zou komen. Maar ik zie haar nooit dus kan ik me steeds beter ontspannen. Gisteren vertelde iemand dat ze ergens anders is gaan wonen. Mooi. Nu zij daar niet meer in de buurt zit, zou ik op mijn boot kunnen gaan wonen, maar ik merk dat ik het teveel naar mijn zin heb in het hotel. Tja, hoe het kan lopen.

Lees ook het Dagboek van Maud >

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden