null Beeld

PREMIUM

Dagboek Koen 28: “De hele middag bleef ik van een afstand naar haar loeren”

Koen heeft iemand ontmoet waarmee hij het leuk heeft…

Ik ben geen klootzak, dat ben ik echt niet, maar ik wil thuiskomen in een warm nest. Ik wil dat het er als ‘thuis ‘voelt en niet als een plek waar Babs en Maud wonen en ik blij mag zijn dat ik er ook een bed heb. Maar dat ik me vooral niet mag bemoeien met hoe het eraan toe gaat. Zelfs niet als ik zeg: ‘Dit gaat mis. We moeten iets doen!’ Heeft Maud dan echt niet door dat deze noodkreet niet alleen over haar eigen problematiek gaat maar ook over die van mij?

Het begon een week geleden. Ik heb een werf gevonden in Hoorn waar ik terechtkon met mijn nieuwe boot - dus terwijl wij daaraan staan te klussen met een maat, zie ik dat er naast ons ook iemand bezig is. Aanvankelijk dacht ik dat het een man was. Want ze had een overall aan, haar haren in een staart en een lasbril voor haar ogen. Toen ik vroeg of wij wat gereedschap konden lenen, zette ze haar bril af. Stoer zo’n vrouw die aan de boot van haar man werkt, dacht ik. Raar hoe je soms in een bepaald groefje denkt. Ik maakte dan ook meteen een grap dat ik mijn vrouw nog zo gek moest krijgen om mijn boot te gaan lassen. Waarop ze me lik op stuk gaf met de opmerking dat ze haar man ook niet zou gek zou krijgen om aan haar boot te lassen. De toon was gezet. De hele middag bleef ik van een afstand naar haar loeren, en toen mijn maat naar huis was, heb ik gevraagd of ze een biertje wilde. Ze zei dat ze er misschien wel uitzag als een ‘bootwerker’ maar dat ze liever wijn dronk. Rode wijn. Dat had ik niet in ‘huis’ maar gelukkig zij wel. Ik dacht één drankje kan geen kwaad. Het was meer mijn nieuwsgierigheid naar haar verhaal dan dat ik dacht: die versier ik. Maar terwijl ik haar uithoorde over haar leven, begon er toch iets te borrelen. Ze vertelde me dat ze na haar scheiding alleen nog maar wilde doen wat zij leuk vond: zeilen, de natuur in, reizen, in plaats van wat haar man leuk vond: stedentripjes, uit eten, theaterbezoek.

Alsof het zo had moeten zijn, begint het na twee wijntjes en 2 biertjes te plenzen buiten. Er zat niks anders op dan te gaan schuilen in haar hut…

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden