null Beeld

Dagboek Koen 31: “Blijk ik ineens de kwaaie pier te zijn”

Koen heeft het met zijn zwager op een akkoordje proberen te gooien.

NIET TE GELOVEN. Die klootzak van een zwager van mij denkt te kunnen bepalen hoe ik me moet gedragen. Je kunt veel kanten op met mij, maar wélke kant, dat bepaal ik nog altijd zelf. Even kort: we hadden dus mot met Juliet en Marcel over de mantelzorg van Babs. Je kunt veel van Maud zeggen; maar ze doet het wel allemaal. Dus ik heb Babs daar een paar weken geleden afgezet toen het Maud het niet meer trok. Ze zoeken het maar uit!

Na een paar dagen hebben ze haar natuurlijk weer teruggebracht, maar vervolgens was Babs ineens weg. Maud in paniek, die dacht dat Babs was verdwaald. Maar Juliet had haar stiekem meegenomen. Uiteindelijk gaan die twee meiden met elkaar in gesprek – ik vind dat je er als broers en zussen altijd uit moet zien te komen, ik heb mijn lesje wel geleerd wat dat betreft. Blijk ik ineens de kwaaie pier te zijn. Het was ineens allemaal mijn schuld. Nou, ik kan me nog een avond herinneren dat Juliet dronken tegen me aan hing en hijgde dat ze het zo jammer vond dat ik met haar zus was getrouwd. En dat Marcel me ooit toevertrouwde dat Maud de minst knappe van de twee was, maar wel de lekkerste. Serieus? Wie zijn die mensen. Ik mocht dus niet bij het gesprek zijn tussen die zussen; wie zei dat ik dat wilde? Dus ik dacht mooi: kan ik even met Marcel spreken. Ik bel hem op:

‘Wat dacht je ervan Marcel, als de koude kant even met elkaar in conclaaf gaat.’

Reageert hij gelijk fel: ‘Ik heb niks met jou te schaften.’

Ik doe net of mijn neus bloed. ‘Ho ho, man, rustig aan. Ik wil weten hoe jij erin staat, misschien dat we de krachten kunnen bundelen.’

‘Door ons Babs in de maag te splitsen zeker? Daar pas ik voor, en dat weet Juliet evengoed.’

‘Moet dit nou zo?’ zeg ik zo kalm mogelijk. ‘Ik dacht meer aan de kosten verdelen voor een mooi verzorgingstehuis.’

Daarna hing hij op.

Kom ik beneden blijkt dat hij tegen Juliet heeft gezegd dat ze moet kiezen tussen hem en Babs. Ik heb die zin vaker horen gebruiken in films en boeken, maar dan ging het altijd tussen de partner en de minnares. Welke man vraagt er nou aan zijn vrouw om te kiezen tussen hem en haar moeder. En ineens voelde ik me zo’n rijk persoon dat ik alleen nog maar kon lachen.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden