null Beeld

PREMIUM

Dagboek Koen 33: “Bij een soa-poli heb ik een test gedaan”

Koen heeft een vrouw ontmoet op de werf – Lotte – met wie hij is vreemdgegaan...

"Of ik spijt had? Tuurlijk wel, maar ook weer niet. Het is daarna niet nog een keer gebeurd, ik heb zelfs haar nummer niet gevraagd. Een week lang durfde ik me niet op de werf te vertonen, en toen ik er wel weer kwam was haar boot weg. Gek, het is alsof het nooit gebeurd is. Alsof het een spannende droom was, waar ik elke keer als ik eraan terugdenk weer opgewonden van raak, maar dat het niet echt heeft plaatsgevonden. En zo probeer ik er ook naar te kijken. Of je zoiets zou moeten opbiechten aan je vrouw? Ik denk van niet. Het maakt alleen dingen stuk, en verder hou ik geen spat minder van Maud.

Maar als ik dan nadenk over de risico’s qua soa’s en corona, voel ik me een enorme klootzak dat ik Maud hierdoor in gevaar heb gebracht. Als ik er zelf iets door oploop, is dat eigenschuld-dikke-bult, maar Maud heeft er nooit voor gekozen. De eerste paar dagen was ik behoorlijk zenuwachtig of ik niet ziek zou worden. En precies toen wilde Maud sex, alsof ze het voelde. Ik voelde me net een onwillige vrouw die smoezen gebruikte van hoofdpijn en moe, haha. Bij zo’n speciale soa-poli heb ik toen toch maar wat tests gedaan, en daar kwam gelukkig niks uit. Ook kreeg ik – godzijdank - geen coronaklachten. Dus ik kon weer rustig ademhalen, en met Maud het bed induiken. Waarbij ik – eerlijk is eerlijk – nog wel wat inspiratie gebruikte van mijn avontuurtje om de boel een beetje op gang te krijgen.

Ik heb eens een film gezien, waarin een man en een vrouw elkaar eens per jaar een weekend zagen. Verder waren ze gelukkig getrouwd met een ander en leefden ze te ver uit elkaar om elkaar spontaan tegen te komen. Het was een geheim dat duurde tot ze bejaard waren en man van de twee minnaars stierf. Daarna ontdekte de weduwe het geheim en kwam het alsnog uit. Ik weet nog dat ik het er met Maud over had en dat ze zei dat ze het zo erg vond voor de weduwe. Ik vroeg haar toen of ze het ook erg had gevonden als die vrouw er nooit was achter gekomen. Maud zei: ‘Dan had ze het niet geweten, dus hoe kon ze het dan erg vinden.’ Ik had mijn punt gemaakt."

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden