null Beeld

Dagboek Koen 35: “Maud stelt voor om samen een bad te nemen”

Koen is behoorlijk somber nadat de euforie van zijn avontuurtje is uitgewerkt. 

Lees hier het Dagboek van Maud

Babs is de hele dag hetzelfde liedje aan het zingen - Ik zag twee beren, broodjes smeren – en ik word er helemaal gek van. Ik zeg steeds dat ze moet stoppen, maar dan zegt ze: ‘Bemoei je er niet mee!’ en dan begint ze even later weer. Waar dat mens de energie vandaan haalt. Als ik er later tegen Maud over klaag zegt ze dat het logisch is. ‘Hoezo logisch?’ vraag ik aan haar. Ze wijst lachend op de grote postkaart die op het dressoir staat met twee beren erop. Maud krijgt vaak kaartjes van moeders om haar te bedanken voor de bevalling, en de laatste tijd neemt ze die mee naar huis voor Babs.

Maud kijkt me vol leedvermaak aan: ‘Soms moet je wat simpeler denken, schat. Dan kom je vanzelf bij de gedachtewereld van mijn moeder uit. Kijk maar.’ Ze loopt naar Babs die aan de keukentafel zit met een bakje bosbessen die ze één voor één in haar mond stopt. ‘Kijk eens mama, mooi he,’ zegt Maud als ze de kaart laat zien. Babs etende mond verandert in een glimlach vol blauwe stukken tussen haar tanden. Dan begint ze weer te zingen, alsof er een bandje afspeelt.

Ik trek mijn jas aan en vertrek naar de boot, zo geïrriteerd ben ik over alles. Maar daar is eigenlijk ook niks aan, dus na twee uur wil ik weer richting huis gaan, kom ik langs een terras waar een maat van me zit....

Als ik behoorlijk aangeschoten thuiskom is mijn humeur er een stuk op vooruit gegaan. Ik verwacht dat Maud al slaapt maar ze is nog wakker en doet poeslief tegen me. Best raar als je bedenkt dat ik vergeten was te bellen voor het eten enzo. Meestal is ze dan helemaal over de rooie. Maar nu, niks aan de hand. Ze stelt voor om samen een bad te nemen. Ik zeg dat ik dat best een goed idee vind, maar niet meer vandaag. In bed is ze druk aan het kletsen over een of andere zwangere vrouw met smetvrees, over dat Rosa misschien weer gaat studeren, en dat het fijn zou zijn als ik ook weer wat zou gaan doen, blablabla. En ik denk: eigenlijk ben je ook best een lieverd. Had ik dat ook maar gezegd, dan was ze de volgende ochtend misschien niet zo beledigd geweest dat ik midden in het gesprek in slaap was gevallen.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden