null Beeld

PREMIUM

Dagboek Koen 42: “Ik kan je de zwangerschapstest wel laten zien?”

Wat een eenmalige flirt had moeten blijven voor Koen, heeft ineens enorm veel gevolgen. Lot is zwanger.

Lees ook het Dagboek van Maud.

“Hoe dan?” zeg ik vol ongeloof tegen Lot.

Ze schiet in de lach. “Moet ik jou gaan vertellen hoe kinderen gemaakt worden?”

“Weet je het zeker?”

“Ik kan je de zwangerschapstest wel laten zien.”

“Ook dat het van mij is?”

“Ja, Koen, ik heb geen wisselende contacten.” Ze kijkt er ironisch bij, alsof het iets lolligs is.

Ik zak op de bank en kom op de toolkit terecht die ik daar open had liggen.

“Pas op,” zegt Lot. “Anders moet ik later vertellen hoe papa aan zijn einde is gekomen.”

“Dit is verdorie geen grap!”

Zwangerschapstest

Al nachten doe ik geen oog dicht. Ik blijf maar malen in mijn kop over hoe stom ik ben geweest om niks te gebruiken. Ik dacht alleen maar aan een soa en dat Maud er op die manier achter zou kunnen komen. Maar dit is echt het laatste waar ik rekening mee hield. Lot zei dat het niet kon maar als je van één enkele keer zwanger raakt dan ben je niet onvruchtbaar, dat maak je mij niet wijs. “Lotsbesteming” noemde ze het, ik denk dat ze dit met voorbedachten rade gedaan heeft. Dit is toch de grootste nachtmerrie voor iedere vent! Ze beweert dat ze alle zorg zelf wil dragen ook financieel, maar ik heb wel eens via een maat van mij gehoord dat een man volledig werd uitgekleed toen hem dit overkwam. Het begon met een klein dingetje, maar na een tijd vroeg ze meer en meer. En steeds maar dreigen om het aan zijn vrouw te gaan vertellen. Hoe kan het dat ik op mijn tweeënvijftigste in deze val ben getrapt?

En Maud dan?

Maud vraagt hoe het zal zijn als we weer met zijn tweeën thuis wonen, zonder haar moeder. Bijna gooi ik het hele verhaal eruit tegen haar. Ik zeg dat het misschien te laat is. Als ze wil weten wat ik daarmee bedoel, wil ik het zeggen. Maar precies dan begint haar moeder om haar te schreeuwen uit haar kamer. Daarna is het moment voorbij. Als je dan toch gelooft in lotsbestemming heeft Babs met haar perfecte timing, misschien willen voorkomen dat ik het leven van haar dochter kapotmaak. Ik kan het Maud niet aandoen. Het kan gewoon niet. Dit is een kruis wat ik zal moeten dragen. Een geheim dat nooit iemand mag weten.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden