Manon Beeld Libelle
ManonBeeld Libelle

PREMIUM

Dagboek van Manon: “Alles liever dan mijn kinderen een week alleen thuislaten”

Manon schrijft in haar dagboek over haar moeder, gezin, vriendinnen en werk bij de plaatselijke krant. Met haar ex Joris kreeg ze Robbert en dochter Willeke, nu pubers. Ze heeft een relatie met de veel jongere Boy, de vader van baby Titia.

RedactieLibelle

Zaterdag

Nadat we mams uitgebreid voor de vakantie hebben bedankt, stappen we weer in de auto. Een kwartiertje later dragen we onze tassen over het tuinpad de keuken in. Daar voert Boy een fruithapje aan Titia, die in haar wipper zit met een heel vieze slabber om.

“Wah!”, kraait ze enthousiast als ze ons ziet. De fruitmoes spat in het rond. Boy springt op en omhelst me. Tot mijn eigen verbazing stromen de tranen spontaan over mijn wangen.

“Ik denk dat ik hier te veel ben”, zegt Wils en glipt naar boven.

“Maar lieverd, wat is er nou?” Boy kust me. “Ik dacht dat je het leuk had gehad.”

“Ik weet het niet”, snif ik. “Ik denk alles bij elkaar. Het was heel goed om een paar dagen met Wils op te trekken, ik heb echt het gevoel dat we meer op een lijn zitten. Tegelijk heb ik jou en Titia ongelooflijk gemist. En Robbert ook natuurlijk. Die elfstedenfietstocht heeft hem goed gedaan, toch?”

Boy knikt. “Die indruk had ik wel, ook al praat hij met mij niet echt over gevoelens.”

“Hij appte dat hij bij een restaurant gaat werken?”

“Hij is zelfs al begonnen. Ze hebben overal personeel nodig en hij kon meteen aan de slag.”

Ik veeg Titia’s gezicht schoon, haal haar uit de wipper en neem haar op schoot. Wat ruikt ze toch lekker. Ondertussen legt Boy uit om welke zaak het gaat: een hippe tent in het centrum, waar vooral veel jongeren komen.“Daar moeten we dan maar eens een drankje gaan doen”, zeg ik. “En jij, hield je het een beetje vol zonder mij?”

Een brede lach. “Nauwelijks. Het was natuurlijk druk, maar mijn moeder heeft geweldig geholpen. Ze heeft van alles en nog wat schoongemaakt en de vriezer volgestopt met maaltijden, dus voorlopig hoeven we niet te koken.”

Titia trekt aan mijn haar en grijnst. “Wat doe je nou, gekkie.” Ik houd haar omhoog en maak een toeterend geluid op haar buik, waar ze om moet schaterlachen. Het is heerlijk om weer thuis te zijn.

Maandag

Vandaag eten we weer een Philomena-gerecht uit de vriezer: een stoofpotje met aubergine, linzen, kousenband en heel veel kruiden. Verrukkelijk! Robert hoeft niet te werken en het is voor het eerst in weken dat we met z’n allen aan tafel zitten. Heerlijk vind ik dat. “Ik heb een verrassing”, zegt Boy. “Een cliënt van me heeft een caravan op camping Bakkum en wij kunnen daar volgende week naartoe. Het is een super-de-luxe caravan met alles erop en eraan. Op de camping zijn een zwembad, een disco en een snackbar, én het strand is heel dichtbij. Zijn fietsen mogen we ook gebruiken.”

Stralend kijkt hij de kinderen aan. “Wat denken jullie ervan?”

“Volgende week moet ik werken”, zegt Robbert. “Ik ben daar net begonnen, ik kan nu niet meteen vrij nemen.”

“Ik ga alleen mee als Floris ook mee mag”, zegt Wils. Ze slaat haar armen over elkaar. “We kunnen een tentje bij de caravan zetten”, zegt Boy met een vragende blik naar mij.

“Van mij mag het.” Alles liever dan dat Wils en ik weer uit elkaar drijven. Tijdens ons weekje op de Veluwe bleek dat ze vindt dat ze niet genoeg aandacht krijgt van mij, en dat is ook terecht. Ik kan me Floris Meierinck overigens maar moeilijk voorstellen op een camping. Hoe houdt hij daar zijn keurige bloesjes fris en zijn enkelsokjes wit?

Vermoedelijk heeft hij zelfs nog nooit in een tent geslapen. “Als hij niet mee wil, mag je ook Lotte meevragen”, zeg ik. Ze is Floris al aan het appen. Als we aan het toetje zitten, krijgt ze bericht terug. “Ja hoor, hij vindt het hartstikke tof. En zijn vader vindt het leuk als ik eind augustus met hun meega naar Antibes. Ze hebben daar in de haven een boot liggen. Ah mam, mag dat?”

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden