null Beeld

Dagboek Willeke: “Hoe zou het zijn om het vriendinnetje te zijn van iemand als Stelios?”

Willeke is de kleindochter van Anne-Wil en de puberdochter van Manon. Sinds kort houdt zij ook een dagboek bij voor Libelle; iedere woensdag te lezen op Libelle.nl. Deze week heeft ze vlinders in haar buik.

Donderdag

Is het zonnesteek? Is het de bedwelmende lucht van de bomen hier? Het bodempje wijn dat ik mocht hebben in het restaurant gisteravond? Ik weet niet wat, maar iets heeft me helemaal ontregeld. Ik kan alleen maar aan Stelios denken. Het is zo snel gegaan, eergisteren ontmoette ik hem en nu vult hij mijn hoofd met zijn lange bruine rug, zijn schorre stem, de vlotte manier waarop hij over het eiland beweegt. Als een berggeit, maar dan knapper, de filmster onder de berggeiten. Gisteren zijn Rob en ik met Stelios naar het strand geweest. Ik had liever gehad dat Rob me alleen met hem had gelaten. We waren de hele dag onafscheidelijk. Hij is zo, zo anders dan Adam. Hij luistert echt naar me, vraagt of ik honger heb, droogt me af met een handdoek, en is zelfs zo beleefd om vriendschap te sluiten met mijn broer. Allemaal om dichter bij mij te komen. Zoiets zou Adam nooit doen, hij vindt het al een kwelling om bij mij thuis te komen eten.

Het begint me te dagen: ik verheug me helemaal niet op teruggaan naar Nederland en tegen Adam’s norse kop aan te kijken. Of tegen zijn achterhoofd terwijl hij met god-weet-wie aan het appen is. Ik besef ineens dat ik al die tijd zo mijn best voor hem heb gedaan, terwijl hij me amper zijn tijd en aandacht gunde. Hoe zou het zijn om het vriendinnetje te zijn van iemand als Stelios? Iemand die warm is en goedlachs, iemand die houdt van gezelligheid en familie, iemand die me zo liefkozend toespreekt? Weet je wat Stelios zei toen we gisteren afscheid van hem namen? Hij sloeg een arm om Rob heen, knipoogde naar me en zei: see you tomorrow, sunny girl. Sunny girl!

Zaterdag

Het is ochtend. Ik ben met mijn rugzak op mijn rug een heel eind naar een stadje gewandeld. Ik moet even alleen zijn zodat ik mijn hoofd leeg kan maken. Rob lag toen ik wakker werd niet in zijn bed, dus ik denk dat hij ook even alleen op stap is. Onder een naaldboom naast een café laat ik me zakken. Zonder Rob en Stelios ben ik te verlegen om op het terras te zitten en iets te bestellen. Maar ik kan wel de wifi van het café oppikken, en met mijn laptop op schoot probeer ik de warboel in mijn hoofd onder woorden te brengen.

Lieve Adam,

Ik heb nu een week niet van je gehoord. Allereerst hoop ik dat je het fijn hebt gehad op zeilkamp. Je zult nu wel weer onderweg naar huis zijn.

Ik heb veel tijd gehad om na te denken hier en ik weet nu dat ik het niet verdien om altijd maar achter jou aan te lopen. Je zult me nu weer een moederskindje vinden, maar mijn moeder had me al hiervoor gewaarschuwd. Dat ik te afhankelijk zou worden van iemand die niet altijd aardig voor me is.

En dan nog iets. Ik denk dat je niet alleen aan mij denkt maar dat je ook andere meisjes hebt. Je zult het nooit toegeven maar ik heb het wel door. Ik wil niet meer altijd bang hoeven zijn.

Het spijt me allemaal heel erg. Dat ik je tijd heb verspild en dat we het niet zo gezellig hadden samen. Ik had je dit liever aan de telefoon verteld maar je neemt nooit op.

Ben je met dat meisje bezig van zeilkamp? Laat maar, het maakt niets meer uit nu. Ik denk dat we elkaar maar beter niet meer kunnen zien.

Xxx Willeke

Ik zucht. Er valt een zware last van mijn schouders wanneer ik op 'verzenden' druk. Nu kan ik pas echt vakantie vieren. Ik wil zwemmen, nu, en rennen over het strand. Met Stelios naast me.

Meer dagboeken lezen?

Het dagboek van Anne-Wil (oma Willeke) kun je op Libelle Premium lezen >

Het dagboek van Manon (moeder Willeke) is een exclusieve e-column waarop je je kunt abonneren:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Tekst: Charlotte Remarque. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden