Dagje zonder vlees

dieneke1

Momenteel staat er een hele leuke ""cursus"" op deze site over zelf pasta maken. Enorm leuk, ik hou van koken. En het instructiefilmpje van Libelle is duidelijk en je krijgt er zin in om het te gaan maken. Mede doordat de opzet ook zo duidelijk is, in 3 stappen wordt het pasta maken inderdaad een eitje.

Als vulling wordt er gehakt gebruikt en ik zou dit willen veranderen in …vleesvervanger.

Zo heeft bijvoorbeeld de Tivall (de meeste mensen kennen het als AH merk heb ik gemerkt) vele soorten vleesvervangers die hiervoor geschikt zijn. Om bij het gehakt te blijven …dan denk ik aan het fijngehakt. Maar er zijn natuurlijk genoeg andere vleesvervangers om van de zelfgemaakte pasta een succes te maken.

Zelf had ik het nooit verwacht als rasechte vleesliefhebber. Zonder vlees was geen maaltijd compleet. Tot ik een keer in een testpanel van Tivall enkele vleesvervangers kon proberen. En ik had het nooit verwacht , ik vond het lekker en de behoefte aan vlees is daarna zelfs veel minder geworden. Als je tegenwoordig leest wat er met vlees gebeurt ben ik blij dat ik steeds meer van deze vleesvervangers ben gaan gebruiken.

En misschien word ik nu wel als een geitenwollen type gezien maar als ik ook bedenk hoeveel dierenleed ik bespaar, hoeveel minder mijn ecologische voetafdruk word dan ben ik blij dat ik deze Tivall producten ontdekt heb.

En het assortiment is zo enorm veelzijdig, ik weet zeker dat als iemand het eens wil proberen en gaat kijken zo inspiratie opdoet om deze pasta een eigen twist te geven.

Mocht je geen zin hebben om zelf te gaan experimenteren…op tivall talk staan hele lekkere recepten en met deze basis cursus wordt het koken nog leuker. Ik ben benieuwd of er mensen zijn die ook leuke en lekkere tips hiervoor hebben.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden