null Beeld

Dagmenu: pizza slices van aubergine

Libelle Lijnt Lekker: dag 16

Redactie Libelle.nl

We beginnen de dag met een pannenkoek, voor de lunch maken we een carpaccio van courgette, tussendoor snacken we met hamrolletjes, appel en bloemkool en 's avonds eten we pizza slices van aubergine!

Ontbijt

Pannenkoek met jam

1 ei, 2 el kookroom light en 1 el jam. Mix het ei en de room door elkaar. Verwarm een koekenpan en bak hierin de pannenkoek, beetje jam erop: genieten maar.

Lunch

Carpaccio van courgette

1 courgette, 75 g verkruimelde feta, 2 el gehakte walnoten, ¼ rode ui in dunne ringen. Voor de dressing: Sap van ½ citroen, 2 el olijfolie, 1 hand basilicum, wat honing of zoetstof, een ½ teentje geperste knoflook, peper en zout.

Mix alle ingrediënten met een keukenmachine of staafmixer tot een gladde saus en breng op smaak met zout en peper. Schaaf met een kaasschaaf de courgette in dunne plakken en verdeel ze over een bord. Strooi de verkruimelde feta, de gehakte walnoten en de ui over de courgette en giet hier vervolgens de dressing overheen. Breng op smaak met zout en peper. Ben je een grote eter? Neem dan een cracker bij dit gerecht.

Diner

Pizza slices van aubergine

1 aubergine, 4 middelgrote champignons in plakjes, 2 plakjes ham, 2 trostomaten in plakjes, 1 blikje tomatenpuree (70 gr), gedroogde Italiaanse kruiden, peper en zout.

Verwarm de oven voor op 200 graden, halveer de aubergine en snijd de ronde onderkant eraf zodat je plakken van ongeveer 1 cm krijgt. Besmeer de aubergine met de tomatenpuree en breng op smaak met peper en zout. Doe er wat ham, tomaat en champignons op. Bak in ongeveer 20 minuten gaar in de oven.

Beeld: Pinterest

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden