Dagmenu: roerbakgroenten met biefstuk
Libelle Lijnt Lekker: dag 13
We beginnen de dag met een pannenkoek; als snack nemen we rijstvelrolletjes met rauwkost; voor de lunch een cracker met gele paprika tapenade en als tussendoortje snoepgroenten en rauwkostdip. We sluiten af met roerbakgroenten en biefstukpuntjes.
Pannenkoek met peer
Mix één deel meel, twee delen melk en 1 ei per 150 gram meel door elkaar tot een glad beslag. Bak in olijfolie, snijdt de helft van de peer in plakjes en leg die op de pannenkoek. De andere helft van de peer eet je er los bij.
Cracker met gele paprikatapenade
Voor de tapenade: ½ tomaat in blokjes; 30 g geroosterde amandelen; 50ml olijfolie; ½ teen knoflook; ½ gele paprika in blokjes; 1 lente-uitje, fijngehakt en een snufje zout.
Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de knoflook 2 min. Voeg de tomaat, paprika en lente-ui toe en bak beetgaar in 2 min op halfhoog vuur. Doe de amandelen in de keukenmachine en maal ze fijn. Voeg de overige ingrediënten toe tot een gladde massa. Voeg naar smaak zout en peper toe.
Rauwkostdip
Dip stukjes paprika en bloemkoolroosjes in de gele paprika tapenade.
Roerbakgroenten met biefstukpuntjes
100g biefstuk in reepjes van ½ cm, 1 rode paprika in reepjes, ½ courgette in blokjes, 2 eetlepels olijfolie, 1 el sojasaus
Wok de rode paprika en courgette op hoog vuur in 3 min beetgaar. Bak de biefstuk even kort mee. Breng op smaak met sojasaus.