Dagmenu: witte koolsalade met rozijnen en noten
Libelle Lijnt Lekker: dag 17
We beginnen de dag met een schaaltje kwark en mandarijn, voor de lunch spruiten met feta en munt en 's avonds maken we een frisse witte koolsalade met rozijnen en noten!
Ontbijt
150 gram magere kwark met mandarijn partjes
Lunch
Spruiten met feta en munt
20 kleine spruiten, 4 takjes munt, 50g feta (in blokjes), zout en peper
Kook de spruiten in 8-10 min beetgaar, afgieten, afspoelen en even laten afkoelen voor je ze halveert. Snij de feta in blokjes en pluk wat muntblaadjes. Meng alle ingrediënten door elkaar en breng eventueel op smaak met zout en peper.
Tussendoor
Een toastje slank, een tomaat en een ei met rookvlees.
Diner
Witte koolsalade met rozijnen en noten
150 g witte kool (fijn gesneden), 3 el gemengde noten, 2 el rozijnen
Voor de dressing: 2 el magere kwark, 1 el mayonaise, 2 el limoensap, ½ el honing, 1 el balsamico, 1 el olijfolie, ½ tl limoenschil, peper en zout
Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en voeg deze samen met de kool, noten en rozijnen. Breng op smaak met peper er zout.