null Beeld

Dagmenu: witte koolsalade met rozijnen en noten

Libelle Lijnt Lekker: dag 17

Redactie Libelle.nl

We beginnen de dag met een schaaltje kwark en mandarijn, voor de lunch spruiten met feta en munt en 's avonds maken we een frisse witte koolsalade met rozijnen en noten!

Ontbijt

150 gram magere kwark met mandarijn partjes

Lunch

Spruiten met feta en munt

20 kleine spruiten, 4 takjes munt, 50g feta (in blokjes), zout en peper

Kook de spruiten in 8-10 min beetgaar, afgieten, afspoelen en even laten afkoelen voor je ze halveert. Snij de feta in blokjes en pluk wat muntblaadjes. Meng alle ingrediënten door elkaar en breng eventueel op smaak met zout en peper.

Tussendoor

Een toastje slank, een tomaat en een ei met rookvlees.

Diner

Witte koolsalade met rozijnen en noten

150 g witte kool (fijn gesneden), 3 el gemengde noten, 2 el rozijnen

Voor de dressing: 2 el magere kwark, 1 el mayonaise, 2 el limoensap, ½ el honing, 1 el balsamico, 1 el olijfolie, ½ tl limoenschil, peper en zout

Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en voeg deze samen met de kool, noten en rozijnen. Breng op smaak met peper er zout.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden