null Beeld

Dakloze man helpt jonge vrouw na missen van nachttrein

Nicole Sedgebeer uit Milton Keynes (Groot-Brittanië) strandde op een leeg en donker station toen ze haar nachttrein naar huis miste. Gelukkig was daar Mark, een dakloze man, die haar besloot te helpen.

Nicole was zaterdagnacht, na het uitgaan, op weg naar haar huis in Milton Keynes.

Alleen op het perron

Omdat ze haar trein miste, stond ze alleen en radeloos op een leeg en donker perron. Toen het station op slot ging, vreesde ze dat ze de nacht in haar eentje moest doorbrengen. "Ik kon wel huilen", schrijft ze op haar Facebook-pagina. "Maar toen was daar de dakloze Mark."

Hulp uit onverwachte hoek

Mark vond het maar niks, zo'n jonge vrouw in haar eentje en bood aan haar naar een café te brengen dat nog open was, zodat ze daar warm en droog de nacht kon doorbrengen. "Hij zei dat het te gevaarlijk was om alleen te blijven", schreef Nicole.

LEES OOK: POLITIEAGENT GEEFT ZWERVER NIEUWE SCHOENEN

Beloofd is beloofd

In het café dronken ze samen een kop koffie. "Mark zei dat ik hier moest blijven en dat hij zijn slaapzak ging halen." Hij beloofde Nicole dat hij om 5 uur terug zou komen om haar veilig naar het station te brengen. "Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat ik hem nog terug zou zien", aldus Nicole. Maar, zoals beloofd, was Mark om 5 uur bij het café. "Hij zei me dat hij met het weinige geld dat hij had, de bus had gepakt om mij op te halen."

Mooie ervaring

De hulp van Mark heeft Nicole wakker geschud. "Normaal zou ik niet naar hem kijken als hij me om kleingeld vroeg", zegt ze. "Maar hij heeft zo'n vervelende gebeurtenis voor mij omgezet naar een mooie ervaring." Naast de tekst op Facebook zette Nicole een selfie die ze met Mark maakte. Ze hoopt dat haar bericht ook bij andere mensen de ogen opent. Bij Nicole is dat in ieder geval gebeurd: "Ik zal nooit meer neerkijken op een zwerver."

null Beeld

Bron: RTL. Beeld: iStock, Facebook

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden