Dalgonakoffie: de nieuwste koffietrend waar je geheid vrolijk van wordt
Als het om koffie gaat, zijn we best kieskeurig. Toch komt de ene trend na de andere ons land binnenwaaien. Dit keer heeft iedereen het over de dalgonakoffie.
De dalgonakoffie komt uit Zuid-Korea. De lokale bekendheid Jung Il-Woo pitchte de koffie in een realityshow en sindsdien is het een hele hype daar. Langzaamaan verovert de speciale koffie Europa, maar wat is het eigenlijk?
Luchtige massa
De dalgonakoffie is eigenlijk gewoon een opgeklopte koffie. Je maakt het door oploskoffie te mengen met suiker en heet water. Dit klop je op tot een luchtige massa, die je aan een mok met warme melk toevoegt. Klinkt goed, niet waar? En het ziet er ook zó heerlijk uit. De smaak van de koffie heeft iets weg van een dalgona, een toffee-achtig snoepje uit Korea dat vooral bij kinderen en toeristen erg geliefd is.
Heel simpel
Het drankje is zo populair omdat het dus vrij eenvoudig zelf te maken is. Zo maak je het:
- Doe 2 theelepels oploskoffie, 2 theelepels kristalsuiker en 2 theelepels kokend water in een schaaltje.
- Gebruik een mixer om het mengsel goed op te kloppen. Dit duurt gemiddeld zo’n 2 minuten.
- Voeg de koffie toe aan de mok die voor drievierde is gevuld met warme melk.
- Voeg eventueel wat kaneel aan je drankje toe.
- Et voilà: je dalgonakoffie is klaar.
Je kunt er ook heel makkelijk een iced coffee van maken. Het enige wat je dan hoeft te doen is in plaats van warme, koude melk gebruiken en aan het eind wat ijsklontjes toevoegen.
Hoeveel kopjes koffie mag je maximaal drinken per dag?
De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!
Bron: Nouveau, Flair BE, Simple Most. Beeld: iStock