null Beeld

Daniëlle (34): “Is het erg om te dromen van je zwager?”

Stiekem verliefd op een collega, zwager, buurman of de vriend van je zoon. Het kan niet, het mag niet en toch is het zo. “Als ik met mijn man vrij, denk ik aan hem.”

Online redactie Libelle

Daniëlle (34): “Is het erg om te dromen van je zwager? Volgens mij wel. Het is een buitengewoon aantrekkelijke man en een deel van me begrijpt niet hoe mijn beetje saaie, introverte oudere zus hem aan de haak heeft geslagen. Er zit een element van jaloezie in, dat geef ik eerlijk toe. Ik zou blij voor haar moeten zijn dat ze iemand heeft gevonden die overduidelijk dol op haar is en met wie ze gelukkig is. Maar ik denk vaak: ik ben veel leuker dan zij, waarom heb ik dan niet zo’n leuke man?

“Ik ben veel leuker dan zij, waarom heb ik dan niet zo’n leuke man?”

Haar relatie heeft iets veranderd in onze verhouding, in onze rolverdeling. Ik was altijd de extraverte jongste met wie iedereen wegliep en opeens is zij degene over wie iedereen het heeft. Omdat ze zo straalt, omdat ze het samen zo knus hebben op hun eigen nerdy manier, met hun honden en hun boeken in hun dijkhuisje. In het begin van hun relatie heb ik – macht der gewoonte, dat zit in me – weleens met hem geflirt op feestjes. De meeste mannen vinden dat leuk, hij werd er alleen maar ongemakkelijk van, waardoor ik nog meer mijn best deed om bij hem in de smaak te vallen. Omdat ik het niet kon hebben dat hij van haar was? Omdat ik bevestiging wilde? Ik weet alleen dat hij geen sjoege gaf en sindsdien heel erg zijn best doet om niet meer met me alleen te zijn.

Getuige

Aan het eind van het jaar gaan ze trouwen. Ze heeft me gevraagd als getuige en dat is een hele eer, ik wil echt mijn best doen om haar te helpen en er een mooi feest van te maken. Tegelijkertijd is het best moeilijk om ermee bezig te zijn, terwijl ik op haar verloofde val en regelmatig nogal expliciet over hem droom. Als in: levensecht, opgewonden wakker schrikken en dan alleen maar frustratie voelen. Ik wou dat ik dat uit kon zetten, dat die aantrekkingskracht er niet was. Het komt alleen van mijn kant, hij schuift al geruisloos de keuken uit als ik binnenkom. Ik schaam me ervoor en ik geniet ervan – het is zó fout.”

Lees ook: Aafje (44): “Mijn man is een schat. Maar ik zou de buurman er gewoon bíj willen hebben” >

Meer lezen? Koop dan nu het Libelle Zomer Vakantieboek 2020:

Interviews: Ella Vermeulen. Beeld: iStock.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden