Citroenen Beeld Getty Images
CitroenenBeeld Getty Images

Dankzij déze slimme persmethode gaat je citroen veel langer mee

Een beetje citroensap kan bijna ieder gerecht naar een hoger niveau tillen. Jammer dat de halfjes citroen na één keer persen vaak uitdrogend en verpieterend in de koelkast blijven liggen tot je ze kunt weggooien. Maar dankzij deze slimme persmethode heb je veel langer plezier van zo'n citroentje.

Lifehack

Ben jij ook zo gek op citroensap? Als verfrissing door een kan met water en munt. Als zure touch aan een vispasta. Of om die salade net wat spannender te maken.

Uitpersen

De meesten van ons zullen het citroensap op dezelfde manier uit de vrucht persen. Doormidden snijden, een halfje uitpersen en de rest in de koelkast bewaren voor een volgende keer. Het duurt alleen vaak niet lang voordat een opengesneden citroen uitgedroogd en beschimmeld raakt.

De truc

Deze persmethode brengt daar verandering in. Je hoeft namelijk niet een hele citroen open te snijden om het sap van de vrucht te kunnen gebruiken. Hoe dan? Dat is simpel.

Allereerst rol je de citroen (of een andere citrusvrucht) met je hand over een harde ondergrond. Hiermee maak je de binnenkant van de vrucht wat losser.

Vervolgens prik je een diep gat in de zijkant van de vrucht. Als je nu in de citroen knijpt, zal het sap door het gat naar buiten komen. Handig, want de binnenkant van de vrucht blijft nu beschermd door de schil, waardoor je hem een stuk langer kan bewaren.

Bron: 24Kitchen.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden