null Beeld

Dannette dacht dat ze nierstenen had, maar bleek zwanger te zijn van drieling

Toen de Amerikaanse Dannette Giltz vorige week met hevige pijn naar het ziekenhuis ging, dacht ze zelf aan nierstenen. Ze had dit immers al een keer eerder gehad en de klachten die ze deze keer had waren vergelijkbaar. Toen een dokter haar onderzocht, kreeg ze echter schokkend nieuws.

Erandi Godinez

“Je bent 34 weken zwanger”, zei de arts. “Van een tweeling. En de bevalling is al begonnen.” Alsof dit nog niet schokkend genoeg was, bleek de arts ook nog fout te zitten: Dannette beviel niet veel later van een drieling.

‘Niks gemerkt’

Voor Dannette en haar man Austin Giltz kwam het nieuws als een grote schok. De twee waren al 12 jaar samen en hadden 2 kinderen. Plannen voor meer kinderen waren er niet en van een zwangerschap had Dannette niets gemerkt. “Ik ben niet misselijk geweest en heb ze ook helemaal niet gevoeld”, zo vertelt ze tegen de regionale tv-zender Kota TV uit Rapid City in South Dakota.

Nierstenen

Ook toen ze hevige buikpijn kreeg, dacht ze niet meteen aan een baby. “Ik had enorm veel pijn en kon alleen nog maar liggen. Ik dacht aan nierstenen, want dat had ik al eens meegemaakt. Dit leek daar op, al was het wel een stuk pijnlijker dan toen.” Een urinetest in het ziekenhuis toonde echter iets anders aan: Dannette bleek zwanger te zijn. Toen er niet veel later een echo werd gemaakt, klonken er 2 hartslagen. Omdat de weeën al waren begonnen, besloten de artsen om een acute keizersnede te doen.

Extra verrassing

Nadat de 2 baby’s ter wereld waren gekomen, vroeg de arts om nog een derde deken. De tweeling bleek een drieling te zijn. Gezond en wel, al moesten ze de afgelopen week nog wel even ter observatie in het ziekenhuis blijven. Binnenkort mogen de drie baby’s, die elk zo’n 1,8 kilo wegen, naar huis.

‘Het is crazy’

Dannette en Austin verkeren nog steeds in grote schok. “Drielingen worden niet geboren met een normale conceptie, laat staan dat je 34 weken zwanger bent zonder het te weten’’, vertelt Dannette. “Dus iedereen heeft zoiets van: ongelooflijk. Wij zijn ook in shock, geloof me. Het is crazy.”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: The Sun, Facebook. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden