Goed nieuws: de prijzen van bier en wijn zijn nauwelijks gestegen door de inflatie Beeld Getty Images/iStockphoto
Goed nieuws: de prijzen van bier en wijn zijn nauwelijks gestegen door de inflatieBeeld Getty Images/iStockphoto

Dat valt weer mee: de prijzen van bier en wijn zijn nauwelijks gestegen door de inflatie

Alles wordt duurder. Van gas, elektra en benzine tot je boodschappen. Er wordt door velen gevreesd voor komende winter. Kun jij wel een meevaller gebruiken in het midden van al deze ellende? Dan hebben we goed nieuws.

Tara StokdijkGetty Images/iStockphoto

Waar je momenteel vooral leest wat er allemaal flink duurder wordt, valt dit ons behoorlijk mee: de prijzen van bier en wijn zijn helemaal niet zoveel gestegen.

Prijzen bier en wijn stijgen nauwelijks door inflatie

Zo steeg de prijs van een biertje met slechts 5,6% en dat van een wijntje met 3,8%. Dat is relatief weinig, als je je bedenkt dat de gasrekening van sommigen verdubbeld of zelfs verdriedubbeld is. En dat je voor het bedrag van een mandje boodschappen vroeger nog een kar vol kon krijgen.

Het sterke spul

De prijzen van bier en wijn zijn dus niet zo hard gestegen als de rest. Het sterke spul steeg nóg minder hard. Gedistilleerde drank werd maar 0,9% procent duurder. Vermelden we er natuurlijk wel even bij: geniet, maar drink met mate. Zwaar aan de drank gaan is natuurlijk níét de manier om de winter door te komen.

Stijgers

Deze cijfers komen uit een lijst van De Volkskrant, die de cijfers weer heeft van het CBS. Het lijstje vermeldt ook wat minder prettig nieuws: de prijs van oliën en vetten steeg met 33,6%, die van koffie, thee en cacao met 19,9% en de prijs van melk, kaas en eieren met 18,3%. Ook vlees werd flink duurder met een stijging van 17%. Bijna de gehele drankafdeling bungelt dus onderaan de lijst. Eerder schreven we al dat frikandellen en friet in gevaar komen door de stijgende prijzen.

Je hebt je vast weleens voorgenomen om een week wat minder geld uit te geven. Renée Lamboo, onze (be)spaarcoach, ging een stapje verder en hield een ‘no spend week’:

null Beeld

Hoera, Libelle is genomineerd voor Website van het jaar. Winnen kan alleen met jouw hulp! Vind jij Libelle ook zo fijn? Stem dan snel. Je maakt dan ook nog eens kans op hele mooie prijzen.

Bron: Volkskrant

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden