null Beeld

Dat wordt genieten: zo maak je een hazelnootijstaart

We krijgen er geen genoeg van: taart. Geschikt voor elke gelegenheid, maar ook als je gewoon in je eentje wilt genieten. Deze keer een heerlijke ijsvariant met hazelnoot. 

Dit heb je nodig voor 10 personen:

  • 6 dunne plakken cake, zonder korst
  • 150 g hazelnoten
  • 2 eieren
  • 2 eidooiers
  • 150 g rietsuiker
  • 500 ml slagroom
  • 4 el hazelnootlikeur
  • springvorm van 20 cm Ø
  • bakpapier
  • mixer

Zo maak je de hazelnootijstaart:

  1. Leg op de bodem van de springvorm een royaal vel bakpapier.
  2. Zet de rand erop en sluit de vorm.
  3. Zet ook tegen de binnenkant van de vorm een reep bakpapier.
  4. Leg de plakken cake op de bodem van de vorm; snijd ze bij, zodat de hele bodem is bedekt.
  5. Hak de hazelnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin.
  6. Schud ze op een bord.
  7. Doe de eieren, de dooiers en de suiker in een hittebestendige kom.
  8. Zet de kom op een pan met heet water (au bain-marie).
  9. Zorg dat de kom het water niet raakt.
  10. Klop de eieren met de mixer in 5-10 minuten dikromig en lichtgeel.
  11. Neem de kom van de pan en klop het eimengsel nog 2 minuten.
  12. Klop de slagroom lobbig.
  13. Spatel de slagroom, de likeur en 125 gram hazelnoten luchtig door het eimengsel.
  14. Schenk de ijsbasis op de cakebodem.
  15. Laat de ijstaart in de diepvries in circa 4 uur bevriezen.
  16. Haal de ijstaart 15 minuten voor het serveren uit de diepvries.
  17. Verwijder de vorm en het bakpapier en zet de taart op een schaal.
  18. Strooi de rest van de geroosterde hazelnoten over de ijstaart.

Bereidingstijd 40 min. Wachttijd 4 uur

Nog meer lekkere gerechten vind je in Libelle Lekker:

Styling en receptuur: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi

null Beeld
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden