Dat wordt smullen: 5x de lekkerste gezonde pannenkoeken
Het is vrijdag Nationale Pannenkoekendag! We zetten de lekkerste, gezonde pannenkoeken voor je op een rij.
Bananenpannenkoeken
Wie kent ze niet? Bananenpannenkoekjes zijn razend populair, gezond én ook nog eens ontzettend lekker. Deze pannenkoekjes maak je met banaan, 100 milliliter Griekse yoghurt, 40 gram havermout, een ei, 1/2 lepel bakpoeder en een beetje kaneel en honing. Meng alles met elkaar en bakken maar.
Pannenkoeken met havermeel
Deze heerlijke, dunne pannenkoekjes zijn onder andere gemaakt van 50 gram havermeel en 250 milliliter magere melk. Meng het havermeel met de 50 gram tarwebloem en maak een kuiltje in het deeg. Voeg dan de magere melk, 2 eieren samen met 1 theelepel vanille toe voor een gezond beslag.
Boekweit-kokos pannenkoeken
Deze variatie is ook zeker het proberen waard. Deze pannenkoeken zijn namelijk gemaakt van 30 gram boekweit- en 25 gram kokosmeel. Melk komt er niet aan te pas, in plaats daarvan voeg je 200 gram Griekse yoghurt en kokosolie toe. Maar dat is nog niet alles. Er zitten ook nog 2 eieren bij, samen met een theelepel bakpoeder en vanille-extract. Als laatste een snufje zout. Dat wordt smullen!
Chocoladepannenkoeken
We zijn dol op chocolade, maar stiekem weten we dat ons maaltje er vaak een tikkie minder gezond door wordt. Niet met deze gezonde pannenkoeken: deze variant is suiker-, lactose- en glutenvrij. Wat wil je nog meer? Je hebt ook hier een banaan nodig, een groot ei, 2 medjool dadels, 100 milliliter amandelmelk, 40 gram havermoutmeel (of je maalt zelf vlokken), 2- gram boekweitmeel, 1 1/2 bakpoeder, kokosolie en natuurlijk een eetlepel (rauwe) cacao poeder voor de lekkere chocoladesmaak. Eventjes mengen met elkaar (eerst alle ‘natte’ ingrediënten en daarna de droge) en je kunt beginnen met bakken.
Pannenkoeken met havermout
Natuurlijk kun je ook kiezen voor havermout in je pannenkoekenmeel. Ook nog eens lekker vullend. En is het geen plaatje, zo’n hele stapel? Je maakt deze pannenkoeken door eerst de ingrediënten fijn te maken. Maal de 185 gram havermout, meng het met 3 theelepels bakpoeder en laat het dan even staan. Maak van de banaan en de 2 dadels (zonder pit) kleine stukjes en meng ze met de 2 eieren. Tot slot mix je alles goed door elkaar met de 225 milliliter amandelmelk en voilà je beslag is klaar. Bak je pannenkoeken in de kokosolie om het af te maken.
Zo kom je gemakkelijk af van die pannenkoekenlucht in huis:
De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Beeld: Pinterest. Getty Images