null Beeld

Davy zamelt duizenden flessen in voor zijn moeder met MS

In een brief aan zijn basisschool vraagt Davy van Balkum of klas- en schoolgenootjes lege flessen voor hem willen inleveren. De reden? Hij wil graag dat zijn moeder kan worden behandeld, die Multiple Sclerose (MS) heeft.

Malin Kox

'Ik wil jullie graag iets vertellen over mijn situatie, mijn pap en mam zijn allebei erg ziek', zo begint hij zijn brief. 'Pap is geopereerd aan alvleesklierkanker, de situatie is op dit moment rustig maar we weten niet hoe dit verder gaat. Mam heeft de ziekte MS (Multiple Sclerose), door deze ziekte word je vermoeid, duizelig en heb je minder kracht in je armen en benen.'

Reset

Davy's mam, Jeanette (42), kan worden behandeld voor haar vorm van MS, Primair Progressieve Multiple Sclerose. Dat kan met een zogenoemde HSCT-behandeling. HSCT staat voor Hematopoïetische Stamceltransplantatie. Daarmee wordt je immuunsysteem als het ware gereset, schrijft Jeanette op haar eigen website. 'Door een HSCT-behandeling zou ik geholpen kunnen worden, maar deze wordt in Nederland niet uitgevoerd. In het buitenland wordt deze behandeling wel uitgevoerd en biedt vooral goede resultaten bij mensen met PPMS'.

Vergoeden

Enige probleem: de behandeling wordt niet vergoed door haar zorgverzekeraar. En dat is dan ook de reden dat Davy zijn brief schreef. Met verschillende acties, waaronder het flessen inzamelen, willen ze 80 tot 100 duizend euro binnenhalen. Daarmee zou Davy's moeder behandeld kunnen worden.

Dapper

Niet alleen zamelt Davy lege flessen in voor het statiegeld, hij wil ook een sponsorloop organiseren en rondom Kerstmis activiteiten organiseren. Wat een lieve en dappere acties van zo'n jonge jongen. Doneren kan overigens hier.

Ook de mooiste artikelen van Libelle Daily in je mailbox? Abonneer je op onze nieuwsbrief!

LEES OOK:

BEKIJK OOK DEZE VIDEO: Zoons maken een ontroerende video voor hun moeder met alzheimer.

Bron: Jet on Tour/Catharinaschool. Beeld: ANP Foto/Facebook

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden