null Beeld

De 3 finalisten van ‘Heel Holland bakt’ zijn bekend, en dit vinden kijkers ervan

Met nog 4 knettergoede baksters in de tent hebben juryleden meesterpatissier Robèrt van Beckhoven en culinair publiciste Janny van der Heijden na weken proeven 3 finalisten uitgekozen.

Daphne Dorgelo

De dames moesten zich in de aflevering bewijzen met een oranjetaart, een serie hartcroissants en een high tea voor maar liefst 12 personen (doe jij het ze na?). Uiteindelijk moest Pauline de tent verlaten en zullen we dus Esther, Anouk en Jeanette in de finale zien strijde... eh, bakken.

Koninklijke aflevering

André van Duin trapte de halve finale af met een bandoneon, het instrument dat het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima opluisterde. Welgekozen, want vandaag is hun 18e huwelijksjubileum. En daar hoort natuurlijk ook een oranjetaart bij in de tent. Die van Jeanette viel zó goed in de smaak bij Janny, dat André zich afvroeg of ze wel geluncht had.

Aanslag op de monarchie

Ook was Janette's 'aanslag op de monarchie', aldus Janny, niet wat ze bedoeld had. Maar, 'ik hoef het niet in te wrijven, het is niet zoals je wilde', zegt Janny nog. Twitterend Nederland vind de juryleden deze aflevering ietwat streng. Maar ja, het is immers de halve finale.

Leuke tijd

Helaas neemt Pauline uiteindelijk afscheid van de tent maar neemt dit volgens de kijkers sportief op. "Ik heb het wel superleuk gevonden. Het was een leuke tijd. Beetje jammer", zegt ze. Gedaan met de maandenlange voorbereidingen, de stress in de tent, maar ook de gezelligheid met de andere kandidaten.

Anouk spande de kroon en werd meesterbakker en mag samen met Anouk en Jeanette naar de finale.

Terugblikken

Achteraf laat ze aan Omroep MAX weten: 'Thuis heb ik de hele dag op de bank gezeten en gehuild, puur omdat ik niet wist wat ik moest gaan doen. Ik vond het lastig om weer terug te schakelen naar het gewone leven. De enige manier om daar mee om te gaan, was toch gewoon het bakken van een taart.' Maar ze blijft hoop houden om iets met haar talent te gaan doen; bijvoorbeeld door het geven van workshops of demonstraties op beurzen of op de televisie. "Als er zoiets op mijn pad komt dan zou ik dat wel heel erg chique vinden."

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron & beeld: Omroep MAX

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden