null Beeld

De 5 mooiste “Het spijt me”-momenten

'Sorry seems to be the hardest word' zong Elton John jaren geleden al. Maar een oprecht 'het spijt me' kan relaties en vriendschappen redden. De vijf mooiste 'sorry'-momenten uit films en series op een rij.

Helene van Santen

1. "Sorry, sorry, sorry dat ik besta!" - uit Phileine zegt sorry

In de ontroerende en grappige slotscène van Phileine zegt sorry klimt Kim van Kooten op een podium om haar vriend te zeggen dat ze spijt heeft én van hem houdt. Terwijl ze van het podium wordt getild door twee grote mannen, gaat ze gewoon door met haar betoog.

https://youtu.be/i6V0YMfbXzE

2. "Het spijt me dat ik tegen je loog" - uit Dirty dancing

Wie vergaapte zich in de jaren '80 niet aan de sexy dansposes van Patrick Swayze? Dirty dancing was een regelrechte hit. In deze sorry-scène komt hoofdrolspeelster Baby eindelijk voor zichzelf op tegen haar vader, die haar relatie met dansleraar Johnny niet goedkeurt.

https://youtu.be/iMA4bMMh44w

3. "Het spijt me, Wilson!" - uit Cast away

Tom Hanks zegt 'sorry' tegen een bal: dat klinkt misschien bespottelijk, maar in Cast away levert het een ontroerende scène op. Tom speelt namelijk een man die strandt op een onbewoond eiland. Om te vechten tegen de eenzaamheid, maakt hij van een bal een poppetje, dat zijn maatje wordt: Wilson.

https://youtu.be/LHtgKIFoQfE

4. "Ross hoopt dat je hem kunt vergeven"- uit Friends

Als Ross en Rachel ruzie hebben en Rachel niet meer met hem wil praten, belt Ross naar een radiostation om op die manier zijn excuses aan te bieden. Liever kan haast niet!

https://youtu.be/WC6zWzLgzcA

5. "Het spijt me!" - uit The nutty professor

Je kunt natuurlijk ook midden op straat door je knieën zakken en keihard schreeuwen dat je spijt hebt. Zo deed Eddie Murphy het in ieder geval in de hitfilm The nutty professor.

https://youtu.be/BIfyebxopuM

Meer lezen?

Wil je meer lezen over "het spijt me" zeggen en de opluchting die je daarna kunt voelen? Lees dan deze week in Libelle het artikel "Weg met dat schuldgevoel!". Libelle 15 ligt nu in de winkels.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden