null Beeld

De 7 meest voorkomende valkuilen in je relatie

De hele dag op je telefoon kijken, ’s avonds voor de buis liggen en niet met elkaar praten: dit zijn de 7 meest voorkomende valkuilen in je relatie – en zó pak je ze aan!

MH

1. "Vroeger was je zo romantisch..." // "Maar toen hadden we ook geen kinderen."


Feit is dat je onmogelijk je hele leven even romantisch kunt doen; soms moet er nou eenmaal gewerkt worden, soms zit het tegen en soms slaat de sleur gewoon toe. Dan komt het aan op je creativiteit. Zeg niet dat vroeger alles leuker was, maar dat je iemand of iets mist. Want dáár kan aan gewerkt worden!

2. "Er is niks hoor."

Door steeds te zuchten, elkaar uit de weg te gaan of met je ogen te rollen, zeg je genoeg - hoofdzakelijk: dat je niet blij bent. Maar of het er nou echt gezelliger op wordt? Probeer liever te begrijpen waarom iemand doet zoals hij doet. Begrip doet wonderen. Wedden dat je elkaar ineens een stuk liever vindt?

3. "Tuurlijk, jij je zin."

Wat wat je eigenlijk doet, is de ander overschreeuwen: je zegt dat jouw mening belangrijker is dan die van hem of haar. Maar… klopt dat wel? Zitten jullie dan niet in hetzelfde team? En is er ooit iemand slechter geworden van een gezonde dosis hoor en wederhoor?

4. "Even dit mailtje checken" (en dan Facebook, Twitter en WhatsApp)

We weten dat het asociaal is en tóch doen we het: op ons scherm gluren terwijl iemand met ons praat. Zet dat ding eens uit, want dat kán dus gewoon. Zo toon je dat je partner belangrijker is dan je telefoon. En dat is een leuke opsteker voor iedereen. Niet overtuigd? Check dan deze ijzersterke campagne eens.

5. "Been there, done that"

Mensen die lang bij elkaar zijn, hoeven geen stiltes op te vullen. En dat is fijn. Maar als je niets anders meer doet dan samen tv kijken, een beetje surfen op internet of lezen, voel je je ook minder verbonden. Probeer eens iets nieuws, iets dat jullie allebei nog nooit gedaan hebben. Wedden dat je elkaar met andere ogen bekijkt?

6. Je aller-aller-beste

Is jouw vriend(in) nog wel je beste maatje? Is het nog wel: jullie samen tegen de rest van de wereld? Veel stellen zijn dat gevoel kwijtgeraakt. De vrouw focust zich vaak alleen nog maar op de kinderen terwijl de man lange dagen op zijn werk maakt. Er is maar één manier om dat vertrouwen te herstellen: niet poetsen, maar lullen. Ja, je leest het goed.

7. Kijken, kijken, wél aankomen!

Even op de billen slaan, een hand vasthouden, een kus geven… het zijn de kleine dingen die het ‘m doen. Bovendien komt juist door die aanrakingen, die verbondenheid een hormoon vrij – oxytocine – en dat zorgt voor een gevoel van hechting. Niet geschoten...

KIJK OOK: Deze koppels vertellen over hun relatie in bed. En dat gaat er soms bijzonder eerlijk aan toe.

LEES OOK:

Bron: Huffingtonpost. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden