De A van aubergineschotel
Ook zo lekker gelijnd de afgelopen weken? Deze week doen we het nog eens dunnetjes (!) over met een selectie van de allerlekkerste gerechten van Libelle Lijnt Lekker.
Ontbijt met een zoete omelet, neem een groene mangosmoothie als lunch en een aubergineschotel uit de oven als diner. Weetje: in een aubergine zitten heel veel vezels. Die zorgen ervoor dat andere voedingsstoffen beter worden opgenomen in het bloed. Supergezond en ook nog eens erg lekker!
Ontbijt: zoete omelet
Tussendoor: snoepgroenten*
Lunch: groene mango smoothie en 1 volkoren cracker met mager beleg*
Tussendoor: 1 volkoren cracker met mager beleg*
Diner: aubergine ovenschotel
Tussendoor: gerookte zalmrolletjes met roomkaas
- Zoete omelet
Dit heb je nodig
1 ei
een scheutje melk
½ el honing
Zo maak je het
Klop het ei los en voeg een scheutje melk toe. Bak de omelet in een koekenpan en besmeer hem vervolgens met een beetje honing.
- Nodig voor groene mangosmoothie
200 g spinazie (vers)
½ mango
100 ml magere yoghurt
Zo maak je het
Meng de ingrediënten in een blender eventueel met een extra ijsblokje.
- Aubergineschotel
Dit heb je nodig
1 ei
½ aubergine, in plakken
3 bosuitjes, in ringetjes
1 eetlepel tomatenpuree
1 teentje knoflook, in plakjes
scheutje halfvolle melk
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel geraspte kaas 30+
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200°C. Besmeer de plakken aubergine met olijfolie en bestrooi ze met peper en zout. Leg de plakken in een ovenschaaltje van ca 20 cm doorsnede. Besmeer de plakken met de tomatenpuree.
Klop het ei met een scheutje melk los in een kom. Strooi de bosui en knoflook door het eimengsel en giet het over de schotel. Beleg het mengsel met de overige plakken aubergine. Bestrooi de bovenkant met de geraspte kaas. Zet de schaal 25 minuten in de oven.
Serveertip: serveren met veldsla.
Bron: The Foodsisters. Beeld iStock