De ‘Aloha Shrub’ is een cocktail met azijn (en die wil je nú)
Als wij azijn zeggen, is een heerlijke, zomerse cocktail waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt. Dat gaat veranderen als je deze frisse cocktail hebt geproefd.
De basis voor deze Shrub is dus azijn. Niet die zure variant, maar een lekkere, fruitige. Samen met bruiswater en verse ingrediënten zoals grapefruit, basilicum, framboos, munt en citroen is dit drankje nu al een nieuwe zomerhit.
Aloha Shrub
De Aloha Shrub is net een tikkie anders dan een ‘normale’ Shrub. In plaats van bruiswater gebruik je kokoswater, om de smaak wat exotischer te maken. Voeg daar triple sec, passievruchtazijn, wodka en ananassiroop aan toe, en je vakantiegevoel is meteen maximaal.
Zo maak je de Aloha Shrub cocktail
- 45 ml wodka (ginger beer voor de alcoholvrije variant)
- 45 ml kokoswater
- 10 ml triple sec
- 20 ml passievruchtazijn
- 5 ml ananassiroop
- sinaasappelschil
- ijsblokjes
Je kunt naar smaak stukjes fruit toevoegen, zoals een schijfje sinaasappel, grapefruit, limoen of citroen. Tijm of basilicum doen het ook goed.
Bron: Oil & Vinegar