De Bachelor met Thomas van der Vlugt Beeld Getty Images
De Bachelor met Thomas van der VlugtBeeld Getty Images

‘De bachelor’-blog: “Thomas heeft duidelijk minpunten gescoord”

Seizoen twee van De bachelor draait inmiddels op volle toeren. Met nog maar vijf dames in de race om Thomas’ hart – en tong, zo blijkt – begint het nu écht interessant te worden. Aan het einde van de rozenceremonie van gisteravond werden maar liefst twéé dames terug op het vliegtuig naar Nederland gezet.

Milou WindhorstGetty Images

Aflevering tien van De bachelor – met Thomas van der Vlugt in de hoofdrol – trapt af met een ietwat ongemakkelijke constatering van Asha, waaraan eigenlijk niemand per se wil worden herinnerd: “Nou, Merel heeft lekker zitten tongen gister.” Inge, die van alle kandidaten waarschijnlijk het meest onder de indruk is van ‘haar vent’, vindt dat ‘echt stom’. “Zal-ie Merel leuker vinden dan ons?”, vraagt Asha zich af. Niemand heeft het verlossende antwoord, wel zijn ze het er, samen met Maureen, unaniem over eens dat ze de speekseloverdracht in kwestie lang niet zo vrijgezellig vinden als Thomas zelf; hij heeft duidelijk minpunten gescoord. Niet dat hij daar iets van meekrijgt, want de bachelor staat op het punt om zijn persoonlijke ballotagecommissie in het Mexicaanse te verwelkomen: Patrick en Willemijn zullen hem de komende dagen helpen bepalen voor wie geen plek is in de liefdesbubbel van hun beste vriend en broer.

Vakantieliefde of blijvertje voor de bachelor?

Thomas kan eindelijk zijn verhaal en emoties kwijt, na wekenlang niemand van zijn thuisfront te hebben gesproken. Patrick belooft plechtig om alle kandidaten te screenen op de eigenschappen die hij belangrijk vindt. Aan Willemijn de schone taak om te kijken welke vrouw slechts een vakantieliefde is en welke misschien wel mee kan naar het jaarlijkse familie-uitje van de Van der Vlugtjes.

Kruisverhoren en romantische gebaren

Eén voor één stellen de dames zich tijdens een laagdrempelige borrel voor. Terwijl Patrick er steeds eentje de stuipen op het lijf jaagt met zijn kruisverhoren over ‘vonkjes’ en ‘gevoel’, staat Thomas moppen te tappen met de rest van zijn harem. Een kritische opmerking over zijn tête-à-tong met Maureen kan niet uitblijven, dát vond Merel dan weer geen geslaagde zet. Gelukkig weet hij die laatste opnieuw in te pakken met een uiterst romantisch gebaar: met een metaaldetector die hij zusje Willemijn uit Nederland liet meenemen, wist hij de ring van Merels overleden moeder (die ze eerder bij het zwembad was kwijtgeraakt) op te sporen. Ben ik de enige die het gevoel bekruipt dat het praktisch een gelopen race is voor de 26-jarige brunette?

De bachelor in z’n blote Barry

De dag na de borrel is het wederom tijd voor een soort speeddate met Patrick en Willemijn. Dit keer vindt-ie plaats in een reuzenrad. De dames krijgen één ronde de tijd om alles over Thomas te vragen wat ze maar willen weten. Wat voor vrouw past bij hem? Welke goede en slechte eigenschappen heeft hij? Tot Indigo’s grote plezier sluiten ze af met een potje beachvolleybal: “Thomas heeft niet zoveel aan, dat vind ik leuk. Ik heb ’m nog niet eerder in z’n blote Barry gezien.” Zal het bij die ene keer blijven? Wie het is, vertelt ze er niet bij, maar Willemijn kondigt tijdens haar evaluatieronde met Patrick en Thomas aan in de afgelopen dagen haar toekomstige schoonzus te hebben ontmoet.

Haantje de achterste

Vlak voor de rozenceremonie wordt er nog een cocktailparty georganiseerd. De één heeft zijn twijfels, de ander ziet het ronduit somber in. Het vuur in Maureen is compleet gedoofd. De gewoonlijk zo vrolijke blondine heeft geen zin meer om op Thomas af te stappen. “Ik ben wel haantje de achterste deze keer”, zucht ze. De gezamenlijke moraal daalt nog verder als blijkt dat het bezoek van Patrick en Willemijn zóveel duidelijkheid heeft geschept dat er tijdens de ceremonie niet vier, maar slechts drie rozen worden uitgereikt. Het zal niemand verbazen dat Merel en Inge nog steeds kans maken op een toekomst als mevrouw Van der Vlugt. Om het piekende cortisolniveau van Maureen een laatste zetje te geven dat het allesbehalve nodig heeft, loopt Thomas eerst even weg voordat hij haar laat weten dat niet zij, maar Asha en Indigo het veld moeten ruimen. Ik noem het uitstel van executie.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden