null Beeld

De Britse ‘royal family’ heeft deze vreemde traditie tijdens het kerstdiner

Net als veel koninklijke families op de wereld heeft ook het Britse koningshuis haar eigen, ietwat vreemde tradities. Zo ook tijdens het kerstdiner.

Daphne Dorgelo

Ieder familielid zou namelijk vlak voor én vlak na het kerstdiner op de weegschaal moeten staan.

Koning Edward VII

Volgens de hoofdredacteur van het tijdschrift Majesty Magazine, Ingrid Seward, is het wegen voor en na het kerstdiner een heel oude traditie. Al in het begin van de twintigste eeuw heeft Koning Edward VII de traditie ingevoerd omdat hij erg bezorgd was over de gezondheid van zijn familie.

Weegschaal

Hij was bang dat niet iedereen zijn buik rond zou hebben gegeten tijdens de kerstdagen, dus liet hij iedereen voor en na het diner op de weegschaal staan. Deze traditie zou zijn voortgezet en er dus toe hebben geleid dat iedereen traditioneel nog steeds op een antieke weegschaal moet staan.

Uitzondering?

The Queen nodigde eerder al Meghans moeder Doria uit voor het kerstdiner. Dit zou betekenen dat dus ook zij aan de jaarlijkse weging mee zal moeten doen. Maar hoewel er nog niet eerder schoonouders zijn uitgenodigd voor de officiële koninklijke kerstbijeenkomst, wordt aangenomen dat er een uitzondering wordt gemaakt voor Doria. Pfiew!

De kerstdagen bij de royals

Op eerste kerstdag woont het gezin twee kerkdiensten bij, aldus Good Housekeeping. Om 9 uur 's ochtends privé, daarna begint om 11.00 uur de openbare dienst. Na afloop gaan ze terug naar Sandringham en wordt er kalkoenen en kerstpudding met cognacboter geserveerd. En natuurlijk volgt de jaarlijkse toespraak van Elizabeth, een kerstwandeling op het erfgoed, en een decadente afternoon tea. 's Avonds is er nóg meer eten tijdens het buffetdiner. Als die teller van de weegschaal dan nog niet omhoog is gesprongen...

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: cosmopolitan.com. Beeld: ANP

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden