null Beeld

PREMIUM

De Dag Nadat 11 – Mijn vriend me sloeg

Marie is bijna een jaar samen met Henk, de man voor wie ze als een blok viel toen ze hem tegenkwam op Tinder. Diezelfde man gebruikt echter geweld als ze iets fout heeft gedaan.

Marie (30): “We struinen door Leiden. Door de lockdown is het lekker rustig in de stad. We lopen hand in hand en ik maak er een filmpje van dat ik op Instagram zet. De wereld mag zien hoe verliefd wij zijn. Ik ben zo opgelucht dat we onze ruzie van gisteren hebben bijgelegd. Zie je wel, denk ik, het is niet alleen maar erg. We gaan aan het water zitten en halen de twee speciaalbiertjes tevoorschijn die we in de supermarkt hebben gekocht. De terrassen zijn gesloten, maar dat kan ons niet schelen: meer dan elkaar hebben we niet nodig. Henk zegt hoe blij hij met me is en hoe mooi hij me vindt. Fijn, maar ik kan het niet helpen dat er toch af en toe beelden bovenkomen.

Schreeuwen

Ik weet niet meer waarom Henk zo boos werd, het zal iets kleins zijn geweest, het is altijd iets kleins. Misschien was hij kwaad omdat het regende en ik daar te luchtig over deed. In elk geval stond hij ineens tegen me te schreeuwen. Hij pakte me hardhandig bij mijn bovenarmen en schudde me door elkaar – dat was niet voor het eerst. Toen gaf hij me zo’n harde duw dat ik op de grond viel. Ook het duwen was al eens vaker voorgekomen, maar deze keer ging hij boven op me zitten en gaf hij me een stomp in mijn gezicht. Hij had me nog nooit geslagen – ik schrok me kapot. Hij ook, zag ik in zijn ogen. Henk sprong op en maakte meteen excuses, zei dat hij te ver was gegaan. Uiteindelijk bood ik ook mijn excuses aan. Misschien was het ook mijn schuld dat ik hem weer boos had gemaakt.

Vrienden

Als we even later verder lopen, komen we een oude vriend van mij tegen. Het is maar goed dat ik mijn blauwe wang heb gecamoufleerd met foundation. Ik stel hem aan Henk voor en we staan een tijdje te kletsen. We vertellen dat we elkaar kennen via Tinder en dat ik meteen viel voor de leuke hond op Henks profielfoto. Wanneer zal hij mij nu eens aan zíjn vrienden voorstellen, denk ik. We zijn al bijna een jaar samen. Mijn familie en vrienden heeft hij al ontmoet, iedereen vindt hem een ontzettend leuke vent. Henk is charmant en weet iedereen voor zich in te nemen. Ook ik viel als een blok voor hem. Al snel hadden we het over trouwen. Ik had niet verwacht dat ik zou kunnen vallen voor iemand zonder baan. Dat vertelde ik hem al tijdens onze tweede date. Daar reageerde hij heel emotioneel en onzeker op. Toen zag ik hem voor het eerst boos. Maar ik was zo in de wolken dat ik het wegwuifde, net als de eerste keer dat hij me hardhandig beetpakte.

Inkomsten

Die avond kookt Henk voor me. Ik ben kok, meestal durven anderen niet voor mij te koken. Ik vind het leuk dat hij dat wel doet. Ik heb de boodschappen betaald, want ik heb wél werk. Al zijn mijn inkomsten geslonken omdat Henk wilde dat ik stopte met mijn bijbaan als model. In het begin vond hij het geweldig dat ik dat deed, later vond hij het maar niks. De rest van de avond lig ik lekker tegen hem aan op de bank. Als ik voor het slapengaan mijn make-up verwijder, zie ik mijn blauwe wang weer. Het is niet oké, maar ik geloof in de liefde en in het goede van de mens. Ik weet dat hij kan veranderen. Als ik hem maar een kans geef, komt het allemaal wel goed.”

Lees hier het vervolg van dit verhaal.

Interview: Krista Izelaar. Beeld: Getty Images.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden