null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

De Dag Nadat – Ik hoorde dat mijn ouders na 46 jaar huwelijk uit elkaar gaan

Hier kun je lezen hoe het verder ging nadat Sandra hoorde dat haar ouders na 46 jaar huwelijk uit elkaar gingen. Ze wilde toen helemaal niet alles weten en al helemaal niet partij kiezen.

Online redactie LibelleGetty Images

Sandra (46): “Het is inmiddels drie jaar geleden dat mijn ouders uit elkaar gingen. Mijn moeder heeft haar leven weer opgepakt en is heel gelukkig in haar eentje. Ze hoeft nooit meer een man, zegt ze, ze heeft genoeg aan haar vriendinnen en haar leuke sociale leven. Ik ben heel trots op haar. Mijn vader is inmiddels overleden. Hij stierf aan een hartstilstand, die hij ironisch genoeg kreeg toen hij even bij mijn moeder op bezoek was. Al een paar maanden na de scheiding trok hij bij een weduwe in de buurt in. Hun relatie was puur platonisch, zei hij, ze had toch een paar kamers over, maar dat geloof ik niet helemaal. Hij hield haar altijd uit mijn buurt, ik heb die vrouw nooit goed leren kennen. Soms denk ik weleens: waren ze maar vijftien jaar eerder gescheiden. Dan was mijn moeder 55 geweest en had ze nog de kans gehad om een andere man te vinden. Maar ik vind het nog steeds heel stoer dat ze het heft in eigen hand genomen heeft. De meeste mensen denken: mijn huwelijk is slecht, dat is nu eenmaal zo, dus ik moet maar op de blaren zitten. Mijn vader had nooit uit zichzelf voor een scheiding gekozen, ook al was hij niet gelukkig. Dat ik niet alle details over hun scheiding wil weten, is nog steeds zo. Ja, ik ben een volwassen vrouw en bovendien enig kind, maar met je kinderen alles willen bespreken is echt een valkuil bij een scheiding. Net als kleine kinderen met scheidende ouders heb ook ik geen zin in een loyaliteitsconflict.”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Interview: Christien Jansen. Beeld: iStock.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden