null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

De Dag Nadat – ik met mijn doodzieke man trouwde

In Libelle 25 stond het verhaal van Monique. Haar man lijdt aan kanker en als afscheid besloten ze hun liefde te bezegelen met hun huwelijk. Hier kun je lezen hoe het nu gaat.

Leanne van GemerenGetty Images/iStockphoto

Monique Beijer (46): "Rob is niet meer thuisgekomen. Precies een week na onze bruiloft overleed hij. In die laatste dagen hebben we elkaar zo veel mogelijk vastgehouden en steeds opnieuw verteld hoe bijzonder we voor elkaar waren. Ik zei hoe trots ik op hem was en dat ik hem zo’n geweldige vader vond. Voor zijn 4 dochters, maar ook voor Jan. Dat ik het zo waardeerde dat hij altijd oprecht was. Ik heb hem bedankt dat hij mij zijn liefde gaf die de pijn om Jos heelde. Hij gaf mij de boodschap mee: ‘Niet onzeker zijn, meisje. Je kunt het. Ik hou van je.’"

Waaróm?

"Het is nu 2 jaar geleden en Jan en ik beginnen net een beetje op te krabbelen. Als je zó gelukkig bent met iemand, als je heel hoog op de berg staat, kun je heel diep vallen. Dat heb ik gemerkt. Ik ben behoorlijk depressief geweest en ook voor Jan was het moeilijk. Hij was nog maar 7 toen hij voor een tweede keer een vader verloor. Hij was heel bang om mij ook te verliezen en wilde daarom altijd bij me zijn. Inmiddels maakt hij zich wat meer los, maar de angst zit er nog steeds in. Als ik aan hem vraag waar hij van droomt, zegt hij dat hij niet dood wil gaan. Bij mij zit de schrik er ook flink in. Ik ben 2 keer weduwe geworden. Waarom, waaróm moest dit gebeuren? Ik weet ook wel dat het geen zin heeft om me dit af te vragen. Het maakt het alleen maar moeilijker. Maar soms, als ik heel verdrietig ben, zingt het rond in mijn hoofd."

Lachen lukt weer

"Ik weet niet of ik ooit weer verliefd kan worden. Eerst maar eens zorgen dat Jan op een goede manier volwassen kan worden. En trouwens, welke man wil mij nou nog? Mannen denken misschien dat ze er zijn geweest, als ze maar even naar mij kijken, met mijn 2 dode echtgenoten. Ach, ik maak er maar een grap van. Lachen lukt gelukkig weer. Ik vind ook dat ik dat verplicht ben aan Rob. En aan Jos. Zij zouden niet willen dat ik alleen maar zit te treuren. Ik maak er wat van. Samen met Jan."

(Deel 1 van de trouwspecial)

Interview: Deborah Ligtenberg. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden