null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

De Dag Nadat – mijn moeder hertrouwde

Hier kun je lezen hoe het verder ging met Leonie nadat haar moeder hertrouwde. Haar nieuwe man maakte haar ouderwets het hof. In het begin voelde het een beetje ongemakkelijk om een verliefde moeder te hebben. Leonie dacht eerst dat het vast niet lang zou duren omdat haar moeder zo veeleisend is, maar dat was helemaal niet zo. Ze vonden elkaar. Nu voelt ze zich als een trotse dochter.

Online redactie LibelleGetty Images

Leonie (45): “Mijn moeder en Johan zijn inmiddels ruim een jaar getrouwd en nog altijd even blij en lief met elkaar. Mijn moeder laat zich nu zelfs van haar zorgzame kant zien, ik weet niet wat ik meemaak. Een paar maanden geleden is Johan geopereerd, waardoor hij een tijdje wat minder mobiel was en niet mocht tillen. Je had haar moeten zien, ze trok nog net geen verpleegstersuniform aan, maar ze sloofde zich enorm uit en vroeg om de haverklap of ze nog iets voor hem kon doen. Johan reageerde daar met zijn gebruikelijke gevoel voor humor op, maar liet het zich tegelijkertijd lekker aanleunen. Volgens mij beseft mijn moeder wat een bofkont ze is dat ze op haar leeftijd nog zo’n leuke man is tegengekomen. Ze lijkt het in ieder geval minder vanzelfsprekend te vinden dan vroeger met mijn vader. Johan haalt het beste in haar naar boven. En ik heb geen kind meer aan haar, haha! Waar ik me wel wat zorgen over maak, is dat Johan steeds vergeetachtiger lijkt te worden, maar gelukkig heeft hij een veel jongere vrouw die over hem waakt.”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Interview: Caroline Griep. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden