null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

De Dag Nadat – onze beste vrienden vertelden dat ze gingen scheiden

Hier kun je lezen hoe het verder ging nadat Cécile te horen kreeg dat de beste vrienden van haar en haar man Marco uit elkaar zouden gaan.

Leanne van GemerenGetty Images

Cécile (38): “Toen Noor van de eerste schrik was bekomen, kwam alle vechtlust in haar naar boven. Ze deed álles om Henk te laten blijven: ze praatte op hem in, smeekte, besprong hem in bed – waar hij grif op in ging, zodat ze weer hoop kreeg. Maar na een paar weken praten, smeken en huilen van haar kant vertrok hij toch. Ook zijn ‘zielsverwant’ ging weg bij haar gezin. Het is nu bijna een jaar geleden en de officiële scheiding is er nog niet door. Voorlopig wonen de kinderen bij Noor, maar Henk wil co-ouderschap. Noor heeft daar moeite mee. Het idee dat haar kinderen in 1 huis zullen wonen met zijn nieuwe vriendin vindt ze onverdraaglijk. Die vriendin heeft trouwens zelf 4 kinderen die fulltime bij haar wonen. ‘Met zo’n full house is de liefde vast snel over’, zegt Noor steeds wraakzuchtig."

Beschadigd

"Marco en ik vangen Noor en de kinderen regelmatig op. Dat is best lastig, want Noor is zo boos en verbitterd dat ze vaak lelijke dingen tegen haar kinderen zegt over Henk. Ik snap dat ergens wel, maar ben bang dat dit de kinderen nog meer beschadigt. Marco en Henk hebben elkaar het afgelopen jaar weinig gezien, al ligt dat niet aan Marco. Henk houdt de boot af, alsof hij het contact niet aandurft. Al met al is het een verdrietig en confronterend proces. Ik hoop van harte dat Marco en ik dit nooit gaan meemaken.”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Tekst: Annemarie van Dijk. Beeld: iStock

De namen in dit verhaal zijn om privacyredenen gefingeerd

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden