null Beeld

De Dag Nadat Vervolg 01 – Ik een mail kreeg van een onbekend familielid

“Meteen al de volgende dag kreeg ik een mailtje terug van mijn neef. En zoals tante Isabel al had voorspeld: hij antwoordde heel nuchter en open.

Lees hier het begin van de Dag Nadat – Ik een mail kreeg van een onbekend familielid >

Hij vroeg of ik Cecilia’s bericht naar hem wilde doorsturen en dat hij het verder zal gaan uitzoeken. Ik was behoorlijk opgelucht dat hij zo reageerde en gaf de informatie en zijn mailadres meteen door aan Cecilia. Direct kreeg ik een mail terug: dat ze het nieuws huilend in ontvangst had genomen en dat ze zó blij was met deze reactie. Ik heb Cecilia niet verteld dat ze nog een oudere halfzus heeft van 28, ook uit een buitenechtelijke relatie, en een jonger broertje van 17. Mijn neef komt zomer 2021 naar Nederland, dan hoor ik wel of het allemaal klopt. Ik vind dit echt fijn voor Cecilia, dat ze als het goed is eindelijk haar vader heeft gevonden en dat hij het zo goed opneemt. Want zoiets kan natuurlijk ook helemaal verkeerd vallen.”

Familiereünie

“Af en toe kijk ik nog op de site van MyHeritage. Je krijgt vanzelf een melding als er een nieuwe match is. Meestal is het familie heel ver weg in de bloedlijn; het is grappig om te zien dat ik matches heb met mensen over de hele wereld, vooral met Scandinaviërs. Ik ben zelfs uitgenodigd door een achterachterneef van mijn oma om naar Amerika te komen, naar hun familiereünie. Leuk toch? Ook mijn man blijkt exotische roots te hebben, hij heeft een beetje Indonesisch bloed en, net als ik, ook Engels bloed. Dat verklaart meteen waarom het echt als thuiskomen voelt als we naar Engeland gaan. Weten we ook weer waar dat vandaan komt.”

Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden