null Beeld

De Dag Nadat Vervolg 02 – Ik het contact met mijn moeder verbrak

Isabelle (31) verbrak het contact met haar moeder. “Mijn gevoel klopte, ik heb niets meer van haar gehoord. Het is nu een jaar geleden dat ik het contact met mijn moeder verbrak.

Lees hier het begin van de Dag Nadat – Ik het contact met mijn moeder verbrak >

Eerst was ik verdrietig om de breuk, maar nu is dat gevoel zo goed als verdwenen. Ik heb een heel fijne relatie en geweldige vriendinnen en daar ben ik dankbaar voor. Ik heb eindelijk voor mezelf gekozen, na het versturen van die mail voelde ik me zó krachtig. Een grens trekken was nodig om gebeurtenissen uit mijn jeugd te verwerken en ‘vrij’ verder te kunnen. Een hoopvol toekomstbeeld over onze relatie heb ik niet, ik ben blij dat de pijn die ik voelde geen onderdeel meer is van mijn leven.”

Kinderwens

“Ik had altijd een kinderwens, maar die verdween toen mijn moeder me buitensloot. Laatst besefte ik dat het verlangen om zelf een kindje te krijgen langzaam terugkomt. Het vergde vele uren therapie en inspanning, maar ik heb er vertrouwen in dat ik op mezelf kan terugvallen. Ik richt me op al het moois om me heen, de relatie met mijn lieve vriend, mijn vriendinnen, mijn broer en het opzetten van mijn eigen bedrijf.”

Tekst: Marloes Levie. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden