null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

PREMIUM

De Dag Nadat Vervolg 06 – ik toch geen kanker bleek te hebben

Josine ontdekte 10 jaar geleden een bobbel. Ze ging ermee naar het ziekenhuis waar werd geconstateerd dat ze een kwaadaardige tumor had. Toen bleek dat de biopt toch goedaardig was.

Getty Images

Josine (42): “Het is inmiddels tien jaar geleden dat ik ben onderzocht in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. Nog steeds heb ik twijfels bij die bobbel,

want hij zit er nog. Artsen vermoeden dat het een kluwen bloedvaten is in mijn schouder, maar helemaal zeker is dat niet. Tijdens mijn zwangerschap was de bobbel enorm opgezet. Het bleek dat het weefsel groeide door de zwangerschap en ik maakte me er weer behoorlijk zorgen over. Momenteel zit er een grote bobbel op mijn rug. Dat schijnt vetweefsel te zijn, maar prettig voelt het niet.”

Reservetijd

“Een paar jaar geleden deed ik mee aan de Roparun: een estafetteloop om geld op te halen voor mensen met kanker. Dat was wel extra bijzonder. Al heb ik niet eens echt kanker gehad, ik heb toch het gevoel dat ik door het oog van de naald ben gekropen. Dat merkte ik ook toen twee vriendinnen borstkanker kregen. Bij mij is het immers met een sisser afgelopen. Dat voelt een beetje als een cadeautje, alsof ik in reservetijd leef.”

Interview: Annemarie van Dijk. Beeld: Getty Images.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden