null Beeld

PREMIUM

De Dag Nadat Vervolg 08 – Mijn man een valentijnskaart van een ander kreeg

Sandra's man kreeg vorig jaar een valentijnskaart van een andere vrouw. Haar zus kwam erachter dat hij op een datingsite te vinden was. Nadat Sandra hem had geconfronteerd, bleek hij meteen naar zijn andere vrouw te zijn gegaan.

Sandra (56): “Het is nu bijna een jaar geleden dat uitkwam dat mijn man een ander had. Vanaf die Valentijnsdag is het heel hard gegaan. Ik heb hem heel in het begin nog een paar keer gezien, onder andere toen we bij een mediator zaten voor de scheiding. Ik kon hem niet meer om me heen verdragen toen bleek hoe groot het bedrog was. Blijkbaar had hij al een halfjaar een relatie met die andere vrouw.

Verhuisd

Op zijn werk had hij doodleuk verteld dat hij van mij ging scheiden en een nieuwe vriendin had. Terwijl ik nog van helemaal niets wist! Hij is meteen bij haar ingetrokken. Ik kan het soms nog steeds niet geloven. Praktisch gezien gaat het goed met me: ik ben verhuisd naar mijn geboortedorp en woon weer vlak bij mijn zussen. Op zich heb ik het prima voor elkaar in mijn eentje. Alleen nemen mijn emoties af en toe nog een loopje met me. Nog steeds overheerst het ongeloof en het verdriet. Echt boos ben ik niet geweest, daarvoor ben ik misschien nog te verbijsterd.

Nieuwe schoenen

Ik was niet ongelukkig in mijn huwelijk met Leo. Ik vond het lastig dat hij geen prater was, maar dat had ik geaccepteerd, ik wist wel dat ik zijn karakter niet kon veranderen. We deden veel leuke dingen met elkaar en ook de seks was goed. Ik had zin in de toekomst, de kinderen waren allebei het huis uit en we waren net opa en oma geworden. Achteraf vind ik dat hij er emotioneel nooit voor me is geweest, ik had wel meer diepgang in onze relatie gewild. Maar daar hadden we samen aan kunnen werken. Leo heeft gewoon nieuwe schoenen gekocht en die eerst eens een poosje uitgeprobeerd voordat hij zijn oude schoenen – mij – weggooide. Dat besef doet nog steeds pijn.”

Interview: Krista Izelaar. Beeld: Getty Images.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden