null Beeld

PREMIUM

De Dag Nadat Vervolg 11 - Mijn vriend me sloeg

Marie (30) is dolgelukkig met Henk, die ze via Tinder heeft leren kennen. Hij doet echter behoorlijk gewelddadig tegen haar als hij boos is.

Krista Izelaar

Marie (30): “In juli van dit jaar maakte Henk het met mij uit via de telefoon. Hij vond dat ik egoïstisch was en nooit wat voor hem deed. Achteraf was het een zegen dat hij een einde aan de relatie maakte, maar op dat moment was ik een wrak. Drie dagen lang heb ik, totaal van slag, depressief op de bank gelegen met een fles wijn. Toen ik een beetje bekomen was van de eerste schrik, ben ik alles op gaan schrijven. Terwijl ik daarmee bezig was, werd me pas duidelijk in wat voor een verschrikkelijke destructieve relatie ik een jaar lang had gezeten. Het begon me te dagen dat ik het vanaf het begin al doorhad, maar ik heb het gewoon niet wíllen zien. Dat dit me is overkomen, verbaast me. Vóór Henk heb ik altijd fijne relaties gehad. Hij was een rotte appel.”

Narcist

“Ik ben er inmiddels van overtuigd dat Henk een narcist is. Hoe hij me heeft behandeld, was zó niet oké. In het begin overstelpte hij me met liefdesverklaringen en aandacht: lovebombing wordt dat genoemd. Als ik te veel zelfvertrouwen kreeg, boorde hij me de grond in. Voelde ik me down, dan hemelde hij me juist op. Hij bespeelde me.”

Aangifte

“Achteraf begrijp ik niet hoe ik me door hem heb kunnen laten mishandelen en dat hij me ook nog liet geloven dat het mijn eigen schuld was. Gelukkig heb ik foto’s gemaakt van mijn blauwe plekken en onze WhatsApp-conversaties bewaard. Daarmee ben ik later naar de politie gestapt en heb ik aangifte tegen Henk gedaan. Ik heb zijn nummer geblokkeerd en mijn familie en vrienden gevraagd dat ook te doen. Pas achteraf heb ik vriendinnen en mijn moeder verteld dat Henk me sloeg. Mijn moeder vond het verschrikkelijk dat ik haar niet eerder in vertrouwen heb genomen. Ik schaamde me destijds te erg, bovendien wilde ik graag geloven dat het wél liefde was. Maar het was het tegenovergestelde.”

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden