null Beeld

De Dag Nadat Vervolg 14 – Ik een ongeluk kreeg met mijn e-bike

Ingrid (56) maakte een lelijke smak met haar e-bike. “Nog heel lang heeft de film van het ongeluk zich in mijn hoofd afgespeeld. De reacties die ik kreeg waren hartverwarmend: de hele week kwamen er bloemen, kaarten en lieve berichtjes binnen.”

Lees hier het begin van De Dag Nadat - Ik een ongeluk kreeg met mijn e-bike.

“Gelukkig is alles redelijk goed geheeld, behalve mijn rechterringvinger, daar heb ik nog steeds last van. Typen lukt, maar er zit geen kracht meer in. Ook de nagel van die vinger splijt elke keer, die moet ik zo kort mogelijk houden. En er zit een flinke deuk in mijn scheenbeen, dat ziet er niet uit. De maandag na het ongeluk en ik naar mijn werk gegaan, maar dat ging helemaal niet. Ik had veel te veel last van mijn verwondingen en van de mentale klap. Uiteindelijk ben ik er een maand uit geweest.”

Lelijke lip

“De chirurg van de Eerste Hulp vond dat ik netjes op mijn lip was gevallen. ‘Hier gaan we niets aan doen’, zei hij. Achteraf wel jammer, want ik vind dat ik er een lelijke lip aan heb overgehouden. Anderen zien het niet, maar ik denk er toch over om een cosmetische ingreep te laten uitvoeren. In mijn lip zat nog maandenlang een hard stukje. Ik dacht eerst dat het een steentje was, maar achteraf is het waarschijnlijk toch dat stukje tand. Tand lost namelijk uiteindelijk vanzelf op.

Bij de fietsenmaker bleek al snel dat mijn fiets niet meer te repareren was. Daar baalde ik behoorlijk van, ik gebruikte dat ding echt overal voor. Snel een nieuwe gekocht, een tweedehands, maar dat was een miskoop. Uiteindelijk heb ik via mijn werk met het Fietsplan een nieuwe gekocht.”

Zelden goed

“Het klopt: haastige spoed is zelden goed. Ik had tot het ongeluk altijd haast, maar nu ik weet wat er kan gebeuren als je zo hard fietst, vertrek ik wel iets eerder van huis. Ik wil andere deelnemers aan het verkeer toch ook meegeven dat je er altijd op bedacht moet zijn dat iemand misschien op een elektrische fiets rijdt. Dat zie je niet, maar op een elektrische fiets ga je veel harder, waardoor er toch makkelijker ongelukken kunnen gebeuren. Ik weet wel dat ik voortaan extra voorzichtig zal zijn”

Interview: Christien Jansen. Beeld: Shutterstock.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden