null Beeld

PREMIUM

De Dag Nadat Vervolg 22 – Ik weer in maat 36 paste

Marieke (44): “Ik ben nu een halfjaar gestopt met het coachplan en het gaat nog steeds goed. Ik heb grip op wat en hoeveel ik eet.

"Bewustwording en regie, dat zijn echt de sleutelwoorden. Ik voelde begin vorig jaar dat ik voor een keuze stond. Wil ik blijven balen van mijn gewicht of ga ik het nu een keer écht aanpakken? Ik koos voor het laatste. Het mooie aan het coachplan is dat je bewust kiest je eraan te verbinden. Ik heb zelf mijn doelen opgesteld en bedacht wat ik wilde bereiken. En toen ik dat had bedacht, heb ik een contract ondertekend en ook mijn dochter gevraagd dat te doen. Op deze manier is het niet vrijblijvend, maar committeer je je echt aan het plan. Ik ben een perfectionist en ik vind het moeilijk als ik een keer toch te veel eet. Maar ook mild zijn voor mezelf is iets wat ik heb geleerd. Het is niet erg om fouten te maken, er is elke dag weer een nieuwe kans om het anders te doen. Dus ik veroordeel mezelf niet meer. ”

Coachplan

“Ik pas nog steeds in maat 36, mijn gewicht is stabiel. Laatst sprak een collega over me als ‘die slanke collega’. Ik kon niet geloven dat dit over mij ging. Dat iemand over mij praat als een slank persoon, had ik nooit verwacht. Inmiddels ben ik gestart met de opleiding tot voedings -en gedragscoach die wordt gegeven vanuit het coachplan dat ik zelf heb gevolgd. Ik wil me op deze manier graag inzetten voor andere vrouwen die met hun gewicht worstelen. Want de rust die ik nu heb gevonden gun ik echt iedereen!”

Tekst: Lieneke van der Fluit Beeld: Istock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden