null Beeld

PREMIUM

De Dag Nadat Vervolg 24 – Mijn dochter werd gedumpt door haar man

Marian (77): “We weten dan nog niet wat er 2 weken erna aan het licht zal komen. Er is geen ander, hield Lars steeds vol. Omdat ze geen ruzie hadden, bleef hij voorlopig bij Mirjam wonen.

Tot Mirjam in zijn telefoon keek die vol stond met appjes van een andere vrouw. Een collega van hem, met een kind. Het was een dubbele klap in Mirjams gezicht. Ze zette Lars direct de deur uit. Hij sputterde nog tegen ook: ‘Kun jij niet naar je ouders toe?’ Mirjam piekerde er niet over: ‘Jíj hebt een ander, ga jij maar bij haar wonen, of bij je zus.’

Na het slechte nieuws communiceerden Mirjam en Lars nog nauwelijks met elkaar. Alleen als ze elkaar zagen bij de advocaat, kibbelden ze over de uitwerking van het scheidingsconvenant. Mirjam kan gelukkig in haar huis blijven wonen. Wel moet ze Lars uitkopen terwijl het huis veel meer waard is dan toen ze het kocht. Daarom moet ze al haar spaargeld en de levensverzekering inleveren. Bovendien doet ze afstand van de partneralimentatie en een stuk pensioen. Al met al best zuur dat zij met nul moet beginnen en hij met een dikke spaarpot een nieuwe start kan maken met zijn nieuwe liefde. Die trouwens 3 kinderen van 3 verschillende vaders heeft. Dat was voor Mirjam heel schokkend: waar begint Lars aan? Dat is toch gedoemd te mislukken?

Mirjam heeft nog steeds veel verdriet. Ze is erg teleurgesteld in Lars en boos om zijn ontrouw. Henk en ik staan haar bij waar we kunnen. Henk schilderde al van alles in haar huis en ik kook regelmatig lekker voor haar. Gelukkig is ze een sterke meid die moedig haar leven weer probeert in te vullen. Ze is alweer een paar keer met collega’s gaan eten en trekt veel op met haar oudere zus. Ook vindt ze goede afleiding in haar werk. Ik ben er trots op dat ze haar gevoel van eigenwaarde weet vast te houden. Ze komt er bovenop, dat weet ik zeker.”

Tekst: Annemarie van Dijk. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden