null Beeld

De Dag Nadat Vervolg 32 – Ik werd opgelicht via WhatsApp

Monique (60): “Ik heb mezelf veel verwijten gemaakt, maar dat is zinloos en onterecht. De werkwijze van die oplichters is schrikbarend gewiekst.

Iemand die zich in appberichten voordeed als mijn zoon Sander ontfutselde mij binnen de kortste keren 1400 euro. Ze keerden zijn telefoon binnenstebuiten om hun huiswerk te doen: ze schreven precies zoals Sander als hij met mij appt. Dat geld kan me gestolen worden, maar van de emotionele nasleep ben ik geschrokken.

Ik verloor gewicht en voelde me ronduit waardeloos. Als er grappen over gemaakt werden, stond het huilen me nader dan het lachen. Ik zag er de humor echt niet van in. Gelukkig gaat het nu beter, ik maak er nu soms zélf een grapje over. Laatst kocht ik een plantje voor mijn schoondochter: ‘Ik kan mijn geld maar beter uitgeven voordat iemand anders het doet,’ zei ik toen ik het aan haar gaf. Die luchtigheid op z’n tijd helpt me vooruit.

Altijd achterdochtig

Eerlijk is eerlijk, het zit me nog altijd dwars. Vooral achterdocht achtervolgt me. Ik check zo’n 5 keer per dag mijn saldo om te kijken of mijn geld er nog is. Er staat echt geen fortuin op mijn rekening, maar ik ben als de dood dat er weer in onze privégegevens geneusd wordt. Het gevoel dat iemand continu over mijn schouder meekijkt, beangstigt me. 1 ding staat vast: dit zal mij nooit meer gebeuren. Ik merk nu dat de scherpste randjes eraf zijn, dat geeft moed voor de toekomst. Tegen anderen kan ik niet vaak genoeg zeggen: wees gewaarschuwd. Als je me van tevoren had verteld dat dit mij zou overkomen, had ik je namelijk voor gek verklaard.”

Interview: Marloes Levie. Beeld: iStock.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden