null Beeld

De Dag Nadat Vervolg 42 – Ik eindelijk mijn rijbewijs haalde

Rena (84): “Ik heb nu veertien jaar mijn rijbewijs, onlangs is het weer verlengd. Dat mijn man Arie nog heeft meegemaakt dat ik het haalde, daar ben ik blij om.

Lees hier het begin van de Dag Nadat >

Al heb ik, eerlijk is eerlijk, toen hij nog leefde niet héél veel autogereden. Arie reed graag, dus ik liet het maar zo. Maar toen hij tien jaar geleden overleed, was ik blij dat ik niet afhankelijk was van anderen. Ik heb vrij snel een andere, kleinere auto gekocht en daarmee ging ik overal naartoe. Het was fijn om zelf naar mijn dochters te kunnen rijden. Een van de vier woont ver weg en dat was geen enkel probleem. Ook met dank aan de TomTom, wat is dat ideaal!"

Brengen en halen

"De laatste tijd rijd ik niet meer zo veel. Als ik naar mijn dochter ga die ver weg woont, brengt zij me meestal thuis. Dus ik rijd heen, zij rijdt me terug en stapt hier weer op de trein naar huis. Ook mijn andere dochters brengen en halen me vaak. En als mijn jongste zus en ik op vakantie gaan, rijdt zij. Ik vind dat prima. Als ik mijn auto nu nodig heb, moet ik aankloppen bij een van mijn kleinzoons, die rijdt erin rond. Ik doe mijn boodschappen met de fiets of met mijn rollator.”

Interview: Annemarie van Dijk. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden