null Beeld

De Dag Nadat Vervolg 48 – Mijn vriend weer begon met drinken

Helen (35) beseft dat haar vriend alcoholist is, maar ze durft niet bij hem weg te gaan.

Lees hier het begin van de Dag Nadat - Mijn vriend weer ging drinken >“Na lang wikken, wegen en heel veel gesprekken met John ben ik toch bij hem gebleven. We gingen zelfs samenwonen in mijn huis. Hij beloofde steeds om af te kicken, maar na een tijdje dronk hij weer elke dag te veel. Dat leidde telkens tot agressieve uitbarstingen.

De dag erna zei hij dan: 'Ik zal het nóóit meer doen, echt waar, beloofd!' Maar elke keer ging het weer mis en elke keer weer vergaf ik hem. Ook omdat ik bang was dat hij me iets zou aandoen als ik het uitmaakte. Toen hij me stomdronken een keer met mijn hoofd tegen de muur sloeg, was dat de druppel. 'Als je straks thuiskomt, staan je spullen voor de deur', zei ik."

Geen spijt

“Ik had inmiddels al een oogje op een leuke collega. Na Johns vertrek werd het iets tussen ons en inmiddels zijn we getrouwd. Mijn nieuwe liefde drinkt ook niet, net als ik. Ik wist niet hoe fijn en zorgeloos een relatie kon zijn. We hebben een zoon en een tweede kind is op komst. Soms zie ik John nog, hij drinkt nu niet meer en probeert zijn leven weer op te bouwen. Toch heb ik er geen spijt van dat ik bij hem ben weggegaan.”

Interview: Annemarie van Dijk. Beeld: iStock.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden