null Beeld

PREMIUM

De Dag Nadat Vervolg 53 – Ik ontdekte dat mijn zus een complotdenker is

“Sinds ik erachter kwam dat mijn zus in complotten gelooft, heb ik haar nog een paar keer live gezien, maar het is nog niet tot een goed gesprek gekomen.

Lees hier het begin van de Dag Nadat – Ik ontdekte dat mijn zus een complotdenker is >

Op mijn verjaardag begon ze over politiek, maar dat het leek me niet het juiste moment. Ook ben ik bang dat ik nog te boos ben om rustig en begripvol op haar bizarre denkbeelden te reageren. Daarbij vraag ik me, sinds ik meer over complotdenkers heb gelezen, af of heb überhaupt zin heeft om het gesprek aan te gaan. Ik hou van haar, maar haar ideeën over corona, vaccins en politiek staan zó ver van me af dat ik me niet kan voorstellen dat ík haar van gedachte kan doen veranderen. Ik hoop vurig dat we – door de komst van vaccins – volgend jaar ons oude leven terugkrijgen en mijn zus daardoor weer wat vrolijker en positiever wordt. Als me één ding duidelijk is geworden is het namelijk dat mensen die in complottheorieën geloven een zondebok zoeken voor de negatieve dingen die in hun leven gebeuren.”

Kerstdiner

“Inmiddels is het bijna kerst en we hebben nog niet besproken hoe we dat dit jaar gaan aanpakken. Normaal gesproken vieren we het met een stuk of tien mensen en ik weet zeker dat mijn zus dat ook dit jaar wil doorzetten. Ik zie er als een berg tegenop. Dit jaar was al moeilijk genoeg, daar kan ik een ruzie met mijn zus echt niet bij hebben.”

Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden